Kultúra 2018. október 22. 12:00

Gyermekek életéért jótékonykodtak

Képgaléria
Gyermekek életéért jótékonykodtak
Sokan még a 21. században is előítélettel vannak a tetovált, piercinges emberekkel szemben. Őket sokszor link, vagy komolytalan embernek gondolja a társadalom. Az alaptalan megbélyegzésnek ellentmondva, a kiskunfélegyházi Rocktár Élőzenei Bázison rendezték meg az I. Félegyházi Tetováló Fesztivált, október 20-án. A jótékonysági esemény bevételét a Reménysugár Alapítvány kapta, akik a szegedi gyermekonkológiai osztály fejlesztésére használják majd fel az összegyűlt 440 ezer forintos bevételt.

A színes és gyerekbarát programok ötlete három, a város életében meghatározó szerepet betöltő szülő fejéből pattant ki. Kertész-Farkas János, a Hellwolf Tattoo Szalon tetoválóművésze és tulajdonosa, maga is megküzdött a rákkal. Évekig titkolta, hogy ez a szörnyű kór megtámadta a szervezetét. A kezelése alatt –ugyan már felnőttként – a gyerekek adtak neki erőt a mindennapok viszontagságaihoz, annak egy fontos szegmenséhez, a gyógyuláshoz. Most ezt a gesztust szerette volna megköszönni a gyerekeknek. Papp Anett, a Béke Egy Mosollyal Kezdődik Alapítvány kurátora ebben segítette Jánost a színes, és minden korosztály számára izgalmas programötletekkel. Ónodi Árpád, aki a Rocktár szakmai vezetője, és maga is két gyermekes apuka, örömmel biztosította a program megvalósításához a helyszínt.

A helyszínen hét tetoválóművész készítette el csodás alkotásait, amelyekre az elmúlt hetekben 20 ezer forinttal lehetett licitálni. Az eseményre Londonból is hazalátogatott egy tetoválóművész, de a környező városok mesterei is örömmel ajánlották fel szaktudásukat és idejüket a jótékonykodásra.

A bőséges programban a család minden tagja megtalálhatta a számára megfelelő elfoglaltságot. Lehetőségük volt halloween jelmezben és környezetben fotózkodni, a gyerekek csillám- és hennatetoválásokat készíttethettek, és volt arcfestés is. A felnőttek piercinget rakathattak maguknak, valamint láthatták, milyen is a hollandfonás. A bátor gyerekek műbőrökön próbálhatták ki a tetováláskészítés művészetét. A szépészeti vonal sem maradhatott el, ugyanis szemöldöktetoválásra is volt lehetőség, sőt a témához kapcsolódóan versenyt is rendeztek. A kész tetoválások versenyének kategóriájában közönségszavazattal Túri Babett „Bármikor megküzdök a rákkal” című alkotása nyert.


Versenyző tetováló művészek:
Szolnoki Éva, TatooEnd Stúdió – London, Fehér Brigitta, Lin-Ink Tatoo Szalon – Kecskemét, Plichta Renáta, Lin-Ink Tattoo Szalon – Kecskemét, Szűcs Bálint, Lin-Ink Tattoo Szalon – Kecskemét, Katona Zoltán, Lin-Ink Tattoo Szalon – Kecskemét, Kovács János, Blue Eyes Tattoo and Piercing – Csongrád, illetve Kertész-Farkas János, a fesztivál szakmai vezetője, Hellwolf Tattoo Szalon – Kiskunfélegyháza.


A győztes művészek:
A legjobb női tetoválóművész Fehér Brigitta Kecskemétről, a legjobb férfi tetoválóművész Kertész-Farkas János Kiskunfélegyházáról. A zsűri különdíját a csongrádi Kovács János tetoválóművész vehette át.


A verseny zsűritagjai:
Zahorán Csaba, a világszerte ismert Ektomorf zenekar basszusgitárosa, Lukács Ferenc festőművész, Varga Szilárd, a Revolution Tattoo MB stúdió tulajdonosa és Atkári Krisztián, az USA-ból hazatelepült motorfestő művész, aki 2010-ben az év airbrush festője volt Amerikában.


A helyszínen autó és motorcsodákat is megtekinthettek a résztvevők, amelynek érdekessége az volt, hogy ezek kivétel nélkül kiskunfélegyházi gyűjtők járművei.

Meizl Ottó: Lincoln Continental 1963-ból

Subicz András - Harley Davidson Road King

Fricska Gábor: Cadillac Deville 1965-ből

Pászthory László: Harley Davidson Nautilus custom

Farkas Péter: Honda CB 900 custom

Marosvölgyi Attila: Harley Davidson Electra Glide custom

Makány Mihály: Harley Davidson Road King

Ónodi Árpád: Harley Davidson Sportster 1200 custom


Külön köszönet illeti a csongrádi Solo Una Luna motorépítő műhelyt a három különleges épített motorcsodájáért, amelyeket a koncertteremben mutattak be.

A rendezvényt a Fullánk zenekar észvesztő koncertje zárta.

V. B.

Kövessen minket a Facebookon is!