Hirdets
Helyi hírek 2018. október 25. 10:00

Aranyérmes és különdíjas mezgések

Képgaléria
Aranyérmes és különdíjas mezgések
Október 13-án, a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakgimnázium és Szakközépiskolában rendezték meg a XVII. Pék Hagyományőrző, V. Pozsonyi kiflikészítő, II. Mézeskalács-díszítő és I. Kézi Konyakmeggy-készítő versenyt.

A Pék Hagyományőrző versenyen Molnár Laura és Szabó Imre 3/11/P osztályos tanuló indult további 9 másik csapattal együtt, ahol szóbeli és gyakorlati feladatokban történt a megmérettetés. A szóbeli feladat keretében egy szakmatörténeti kutatómunkát kellett végezniük, amelynek témája a kovász volt. A gyűjtőmunka eredményét a bizottságnak szóbeli bemutatással prezentálniuk is kellett. Ezek után következett a gyakorlati feladat, ahol a csapatnak 3 óra állt rendelkezésre, hogy 5 darab matyó perecet és 30 darab rongyos kiflit készítsenek el, majd 20 perc alatt a termékeknek megfelelően az asztalt is fel kellet díszíteniük, illetve a termékeket tálalni.

A pozsonyi kiflikészítő versenyen Csapó Dávid 3/11/P osztályos tanuló indult további 10 versenyzővel együtt. Az ő feladata 20-20 db diós és mákos pozsonyi kifli elkészítése, majd feldíszített asztalon való kínálása volt. Ezeket a munkákat a bizottság értékelte és ez alapján Molnár Laura és Szabó Imre aranyérmet, valamint különdíjat kaptak a legjobb gyakorlati munkájukért, Csapó Dávid pedig bronzérmes lett. 

A diákok osztályfőnöke Szabó Nóra, elméleti felkészülésüket Horváth Mária tanárnő, a gyakorlati felkészülésüket pedig Horváth Krisztián szakoktató (P&P Pékáru Kft.) segítette.
 

Kövessen minket a Facebookon is!