Helyi hírek 2018. október 25. 08:00

A bizottságok a társasházak gyűjtőkéményeinek támogatásáról döntöttek

Képgaléria
A bizottságok a társasházak gyűjtőkéményeinek támogatásáról döntöttek
Kiskunfélegyháza város képviselő-testülete október 25-én 16 órakor tartja soros, nyilvános ülését. A képviselők 15, a város életét érintő előterjesztésről döntenek. Az előterjesztések elérhetőek a város honlapján. Szerdán a bizottságok tárgyalták meg az előterjesztéseket, és valamennyit elfogadásra javasolták a testületnek. Többek között azt is, hogy a város egy grédert, valamint traktort vásároljon a zöldfelületek, földutak karbantartása érdekében.

A bizottságokban egyetértés volt abban is, hogy az önkormányzat támogassa a társasházi gyűjtőkémények lezárása miatt szükséges elektromos fővezeték és kémények felújítását azokban a közösségekben, akik benyújtják kérelmüket. A támogatás összege 20.000 forint lakásonként.

2017-ben összesen 15 társasház nyújtott be kérelmet az önkormányzathoz, amelyben az elvégzett felújításokhoz kértek vissza nem térítendő támogatást. A kérelmezők segítésére 6.720.000. forintot biztosított az önkormányzat. A tavalyi döntés óta 7 társasház nyújtott be hasonló tárgyban kérelmet.

A bizottságok egyetértettek azzal is, hogy a társasházi gyűjtőkémények letiltásában érintett lakóközösségeket – a „Panel Programban” már állami és önkormányzati támogatásban részesített társasházakat kivéve – továbbra is támogassák. Ehhez természetesen minden társasháznak, aki ilyet igényel, be kell nyújtania kérelmét. Az új kérelmet benyújtó lakóközösségektől kérik, hogy a katasztrófavédelem által kiállított tanúsítvánnyal vagy igazolással, a társasházi közgyűlés határozat-kivonatával, valamint kivitelezői szerződéssel, majd számlával, továbbá annak teljesítését igazoló bankszámlakivonattal igazolják a beruházás szükségességét és megtörténtét.
 

Kövessen minket a Facebookon is!