Helyi hírek 2018. október 25. 08:30

Megyei Prima Díj - 2018

Megyei Prima Díj - 2018
A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete által immáron 13. alkalommal adják át az országos Prima Primissima mintájára a megyei Prima-díj és Közönségdíjat. A díj küldetése, hogy a térségben is méltó elismerésben részesüljenek a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport azon kiemelkedő teljesítményt nyújtó helyi tehetségei, akiknek tevékenysége, munkássága kifejezetten példaértékű eredményekkel bír a közösségük számára.

Példa és érték

A megyei Prima-elismerés egy egyedülálló hozzájárulást jelent kulturális sokszínűségünk megőrzésében. Nagyszerű érzés évről évre szembesülni azzal, milyen kiváló utánpótlással rendelkezik a térség tudományos, kulturális és sportélete. Fontos, hogy évről évre kiemeljék és a széles közvélemény számára is bemutassák azokat az embereket, akik maradandót alkottak az elmúlt időszakban.

A kezdeményezés küldetése egy olyan politikától független kitüntető cím adományozása, amelynek megkérdőjelezhetetlen értéke van a közvélemény szemében. A helyi vállalkozók gyorsan ráébredtek a megyei Prima-díjak fontosságára, és készséggel álltak a kezdeményezés mögé a felajánlások tekintetében is, hiszen a díjakkal járó pénzbeli elismerés a térségben működő helyi vállalatok és vállalkozók támogatásaiból tevődik össze.Évek óta több száz jelölés érkezik elbírálásra az előre meghirdetett 10 kategóriában, a jelölt lehet egyetlen személy vagy alkotói csoport, közösség illetve egyesület. A VOSZ kibővült elnökségi ülésén szakmai érveket figyelembe véve választják ki közülük a kategória-győzteseket.


A 10 kategória:

1. Magyar irodalom
2. Magyar színház- és filmművészet
3. Magyar képzőművészet
4. Magyar tudomány
5. Magyar oktatás és köznevelés
6. Magyar építészet és építőművészet
7. Magyar sajtó
8. Magyar sport
9. Magyar népművészet és közművelődés
10.Magyar zeneművészet


A VOSZ megyei elnöksége szakmai zsűri bevonásával dönti el, hogy ki lesz az adott évben a 10 kategória győztese közül a három Prima-díjas, és a széles nagyközönség online szavazás útján (www.primadij.hu) választhatja ki kedvencét, aki a Közönségdíj büszke tulajdonosa lesz. A rangos díjak átadására minden év novemberében egy nagyszabású Prima-díjátadó gála keretében kerül sor, ahol méltó körülmények közt ünneplik az adott év díjazottjait. Az erkölcsi elismerésen túl a három megyei Prima-díj mellé 1-1 millió, a Közönségdíj mellé pedig félmillió forintnyi pénzjutalom is társul.


Szavazzon az idei év kategóriagyőzteseire!
A szavazatok leadásának határideje: november 14-e, szerda 12 óra



Csontos-Piroska.jpg
Csontos Piroska (PIRÓ) atléta, paralimpikon, Kiskunfélegyháza
 

lezsak-sandor.jpg
Lezsák Sándor költő, drámaíró, Lakitelek
 

Danyi-Judit-portre-----nem-csere--lheto--.JPG
Danyi Judit színművész, Kecskemét
 

kunhegyesi-f.png
ifj. Kunhegyesi Ferenc festőművész, Kiskőrös
 

n.kova--cs.zita.jpg
N. Kovács Zita művészettörténész, főmúzeológus, Baja
 

Kiss-Ro--bert-portre-----nem-csere--lheto--.jpg
Kiss Róbert középiskolai mestertanár, Kecskemét
 

Borbe--ly-Lajos-portre-----nem-csere--lheto--.jpg
Borbély Lajos építész, Kecskemét
 

Balogh-Andrea-portre-----nem-csere--lheto--.png
Balogh Andrea Johanna egészségügyi szakújságíró és menedzser, kommunikációs szakértő, Kecskemét
 

Zsigo--ne---Kati.jpg
Zsigóné Katalinnép iparművész, Kecskemét
 

gerha--t-la--szlo--.jpg
Gerhát László zongoraművész, karmester, Kecskemét


 

Kövessen minket a Facebookon is!