Helyi hírek 2018. október 26. 10:00

Országos második helyezett a PG a feltörekvő iskolák között

Képgaléria
Országos második helyezett a PG a feltörekvő iskolák között
A legjobbiskola.hu portál közétette középiskolai rangsorát. Az értékelés legfontosabb szempontja a stabilitás volt, azaz igyekeztek kiküszöbölni a hullámzó teljesítményt. A rangsor összeállításánál ezért öt év érettségi és kompetenciafelmérési eredményeit átlagolták, így egységes képet kaphattak az egyes középiskolák teljesítményéről. A Szent Benedek Iskola Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye a feltörekvő iskolák kategóriában az országos II. helyet szerezte meg.

Rokolya Csaba igazgató kérdésünkre elmondta, hogy örömmel és büszkeséggel tölti el a fenti eredmény. Az elmúlt években rengeteg energiát, munkát fektettek az iskola fejlesztésébe. A következetes építkezés nem volt hiábavaló és most mások számára is láthatóvá vált, hogy a PG-ben komoly szakmai munka folyik. A diákok mindemellett kiemelt figyelmet is kapnak, hiszen pedagógusaik a bencés szellemiség jegyében a teljes embert nevelik, aki szellem, test és lélek egysége.

A PG a következő tanévben is a már jól ismert tanulmányi területeit fogja indítani, azaz magyar-német két tanítási nyelvű gépészetet, magyar-angol két tanítási nyelvű informatikát, gépészetet és informatikát.

A legjobbiskola.hu honlap szerkesztői kiemelik, hogy büszkék lehetünk a listában szereplő iskolákra és környezetükre, hiszen azoknak évek óta folyamatosan javul az eredményük. Az egyes évek mutatói nem minden esetben kimagaslók, de látszik, hogy évről-évre tesznek azért, hogy jobb oktatást kapjanak az oda járó gyermekek. A sorrendet egy az eredményekre épített matematikai modell adta ki azok növekedésének üteme és változékonysága alapján.

A lista felállításához elsősorban az Oktatási Hivatal által közzétett érettségi és kompetenciamérés eredményeket használták fel, amelyhez hozzá tettek egy modern adatbázis-hátteret és egy speciális elemzési módszertant. Ez utóbbiba nemcsak a korábban már említett stabilitás, illetve a képzés szerinti bontás tartozik bele, hanem az is, hogy az iskolák eredményeit az országos tantárgyi átlaghoz mérték, a számításnál pedig a létszámot is figyelembe vették.

Az országos második helyezett kiskunfélegyházi PG várja az érdeklődő 8. osztályos diákokat és szüleiket a nyílt napjaira, amelyek időpontja november 6. és december 4. További információ megtalálható az iskola honlapján: www.szbi.hu/kiskunfelegyhaza.
 

Kövessen minket a Facebookon is!