Helyi hírek 2018. október 29. 10:00

Körkérdés: Hogyan ápoljuk elhunyt szeretteink emlékét?

Képgaléria
Körkérdés: Hogyan ápoljuk elhunyt szeretteink emlékét?
Virággal, mécsessel és koszorúval keressük fel legtöbbször elhunyt szeretteink sírhelyét a Mindenszentek ünnepe és a Halottak napja alkalmából. Általánosságba véve elmondható, hogy a virágvásárlást az utolsó napokra tartogatjuk, míg a mécseseket és a koszorúkat akár hetekkel előbb beszerezzük.

Lukács József (76)

- Általában virágot vásárolok ilyenkor. Nem a tartósságot, hanem a szépségét nézem. Kedvelem az élénk színű sárga és piros virágokat. Nekem az is számít, hogy kitől veszem.

 

Dévai Jánosné (65)

- Minden évben árusítok virágot, a legtöbben koszorúval és virággal emlékeznek meg a szeretteikről. Először általában a kínálatot nézik meg és csak egy-két nappal a temetőbe látogatás előtt veszik meg a virágokat. Az ár és a tartósság alapján választanak.

 

Doroghy Zsuzsanna (21)

- A koszorúk vásárlásánál a tartósság számít a leginkább, főleg olyat keresnek, ami faággal van díszítve, meg száraz anyagokkal, hogy ne hervadjon el. Fontos szempont, hogy a síron ne hagyjon maga után koszt és levelet. Minőségi, mutatós darabokat vásárolnak, ügyelve arra, hogy ne legyen túldíszített. Kisebb és nagyobb koszorúk egyaránt vannak, a választásnál többek között az is számít, hogy ki milyen sírhelyre viszi, egy urnára ugyanis csak egy kisebb fér el. Már a nyáron elkezdjük készíteni a koszorúkat, a szalma alapra ilyenkor tesszük rá a fenyődíszítést.

 

Kálmán Józsefné (62)

- A nagyobb virágok vásárlását hagyják a legutolsó napra az emberek. Elsőként az olcsóbb, apróbb virágok a kelendőbbek. A krizantémok népszerűek, jól díszíthetőek velük a sírhelyek. Nagyon szeretik a csokros, hófehér virágokat. Az időjárás is befolyásolja a vásárlási kedvet, napsütésben több a vásárló, esőben kevesebb. Az utolsó két napban jönnek a legtöbben.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!