Helyi hírek 2018. október 28. 16:40

Tollfeldolgozó üzem égett a Csongrádi útban

Képgaléria
Tollfeldolgozó üzem égett a Csongrádi útban
Ma délelőtt tűz ütött ki Kiskunfélegyháza és Gátér között egy tollfeldolgozó üzemben, ahol 1500 négyzetméteren nagy mennyiségű toll égett. Az erős szél miatt a tűz veszélyezteti a közelben lévő kis erdőt és száraz tarlót, ezért kiemelt fokozatú riasztás mellett dolgoznak a tűzoltók a helyszínen.

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók egy Kiskunfélegyháza közeli tollfeldolgozó üzemhez, melyben ma délelőtt csaptak fel a lángok. A legnagyobb fokozatú, ötös riasztás van érvényben, a tűz oltásánál 5 városból 65 tűzoltó van jelen – nyilatkozta lapunknak Marozsi András, a Kecskeméti Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője.

– A tűz kialakulásáról 10 óra 30 perckor érkezett be hozzánk a jelzés, a helyszínre kiemelt fokozatú riasztás mellett érkeztek meg a katasztrófavédelem munkatársai. Jelenleg körülbelül 1500 négyzetméteren – csarnokban, illetve külső tárolási helyen – nagy mennyiségű toll ég. A tűz oltását erős szél nehezíti, az üzem közvetlen környezetében lévő erdő és tarló pedig további kockázatot jelent. A tűz korábban át is terjedt egy kis erdőre, aminek az oltása már megtörtént. Az égés sűrű fekete füsttel jár, ezért a beavatkozás légzőkészülékkel történik – mondta el Marozsi András.

Az üzem területén a tűzoltás során találtak egy hegesztésnél használatos robbanásveszélyes dissou-palackot, amelynek kimentése is megtörtént. A körülmények miatt az oltásfolyamat várhatóan egész nap fog tartani.

K. G.

Fotó: Kiss Gabriella
 

Kövessen minket a Facebookon is!