Helyi hírek 2018. október 30. 11:30

Erdélyi szakmai kapcsolatot épít a Kossuth Szakképző Intézmény

Képgaléria
Erdélyi szakmai kapcsolatot épít a Kossuth Szakképző Intézmény
Szakmai tanulmányútra látogatott a félegyházi Kossuth Lajos Szakképző Intézmény 15 tanulója az Erasmus+ program keretében az erdélyi gyergyószentmiklósi Fogarasi Mihály Műszaki Liceumba az elmúlt évben. A fiatalok ottani társaikkal együtt három hétig dolgoztak a faipari és építőipari cégeknél. A tanulókon kívül az igazgatók, Részeg Ildikó és Ágoston Tibor is találkoztak és arról döntöttek, hogy testvériskolai szerződést kötnek a további jó együttműködés reményében. A szándékot megerősítendő, a közelmúltban egy oktatókból álló küldöttség érkezett a félegyházi intézménybe az igazgatónő és Len Emil alpolgármester vezetésével. A találkozón a Kiskunhalasi SZC főigazgatója is fogadta a vendégeket, és mindenkit a kapcsolat folytatására biztatott, hozzátéve, hogy ehhez a szakképzési centrum anyagi segítséget is nyújt.

A látogatás tapasztalatait összegezve Ágoston Tibor elmondta, hogy a gyerekek nagyon jó élményekkel tértek haza Gyergyószentmiklósról. A faipari tanulók például a favágástól a fűrészpor feldolgozásán keresztül a bútorkészítésig minden terület technológiájával megismerkedtek, sokat tanultak. A fiatalok is úgy vélekedtek, hogy a két iskola kapcsolatát folytatni kell.

Ezt erősítette meg az oktatók és intézményvezetők mostani találkozása is. Megegyeztek abban, hogy közös pályázatokkal igyekeznek segíteni a további együttműködést, de ha ez sikertelen lenne, akkor saját erőből is fenntartják a kapcsolatot. Lehetőséget teremtenek a pedagógusok, szakoktatók találkozójára is, hogy megismerhessék egymás tananyagait, módszereit.

Ágoston Tibor arról is beszámolt, hogy a félegyházi tanulókat a Böjte Csaba vezette Szent Anna Gyermekotthonban szállásolták el, kedves vendéglátással. A szíveslátást azzal viszonozták, hogy az ottani gondozott gyerekek részére folyamatos adománygyűjtést szerveztek. Vittek már ruhákat és játékokat, amit nagy örömmel fogadtak az otthon lakói. A gyűjtés most is tart, és a félegyháziak karácsony előtt egy kisbusznyi ajándékkal lepik meg a gondozott gyerekeket.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!