Helyi hírek 2018. október 31. 17:00

Csendes derűvel fogadta a köszöntéseket a 90 éves János bácsi

Képgaléria
Csendes derűvel fogadta a köszöntéseket a 90 éves János bácsi
Varga János felesége és lánya társaságában fogadta október 30-án Balla László alpolgármestert és Szamosi Endrét, a körzet önkormányzati képviselőjét, akik a város nevében oklevéllel és virágcsokorral köszöntötték születésnapján a szépkorút. A rövid kis ünnepségen a hölgyek finom süteményekkel, üdítőitalokkal kínálták a vendégeket, miközben János bácsi mesélt az életéről, mindennapjairól.

Varga János 1928. november 1-jén született Kiskunfélegyházán egyszerű, földműves család első gyermekeként. Édesapja a földeken dolgozott, édesanyja a háztartást vezette és nevelte a hat apró gyermeket. János bácsi is a mezőgazdaságban töltötte egész életét, a helyi TSZ-ből ment nyugdíjba.

1953-ban vette el feleségül Juhász Rozáliát, akivel mai napig boldog és kiegyensúlyozott házasságban él, már több mint 65 éve. Egy leánygyermekük született, majd azóta két unokával és két dédunokával bővült a család.

Jelenleg szűk családi körben tölti idős napjait, viszonylagos egészségben és hűséges felesége társaságában. Lányuk a szemközti házban lakik, így nagyon sokat tud segíteni a mindennapi dolgokban, de az unokák és dédunokák is gyakori látogatók János bácsiéknál.

 

Kövessen minket a Facebookon is!