Egészségügy 2018. november 1. 13:00

Hamarosan lesz vese- és uréterkőzúzás is a félegyházi egynapos sebészeten

Hamarosan lesz vese- és uréterkőzúzás is a félegyházi egynapos sebészeten
Komoly szakmai fejlődés történt idén a félegyházi kórház egynapos sebészetén, de bővült a fizioterápiás kezelések arzenálja is – tudtuk meg dr. Körtvélyessy András főigazgató-helyettestől.


Fotó: Ujvári Sándor

– Tavaly október végén indult el Félegyházán az egynapos sebészet. A kezdeti ortopéd és traumatológia beavatkozások ez év februártól hasi sebészeti, júniustól pedig urológiai műtétekkel egészültek ki. Első lépésben a termoterápia, azaz prosztata-hőkezelés vált elérhetővé intézményünk egynapos sebészetén, novemberben pedig elindítjuk a vese- és uréterkőzúzásokat, valamint a prosztataműtéteket is. Szakmai szempontból ez az esztendő legjelentősebb fejlődése.


Fotó: Seres Attila

A diagnosztika és a gyógyítás számos szegmensében sikerült fejlesztést elérnünk. A szemészeten új, korszerű vizus táblánk van, amit a látásélesség meghatározásánál használunk. Fizioterápiás arzenálunk rövidhullámú készülékkel egészült ki, és ezzel már majdnem teljeskörűvé vált.

Nagy öröm dolgozóink és betegeink számára is, hogy egy jótékonysági felajánlás keretében sikerült színesre festetnünk a krónikus belgyógyászat összes kórtermét. Még az idén szeretnénk beszereltetni azt az eszközt is, amelynek segítségével, két fokkal melegebbé tudjuk tenni a vízitorna-medence vizét.

A főigazgató-helyettes az év eredményei közé sorolja az önkormányzat által elindított kórházjáratot, és a képviselő-testület nemrégiben megszületett döntését az orvos ösztöndíj alapítása mellett. A legnagyobb segítség azonban Körtvélyessy doktor szerint a járóbeteg-szakellátás önkormányzati támogatása, amit a kardiológiai, szemészeti és gyermekszakrendelés, továbbá a sürgősségi fogadóhely működésére fordít a kórház.



– Ezzel a támogatással a Csányi József polgármester nevével fémjelzett városvezetés minden évben sokat tesz a járóbeteg-szakellátás zökkenőmentes működéséért, és jó néhány orvos megtartásáért a félegyházi kórházban – fogalmazott a főigazgató-helyettes.



 

Kövessen minket a Facebookon is!