Helyi hírek 2014. augusztus 3. 10:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Ügyfél-elégedettségi felmérés a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálatain

Ügyfél-elégedettségi felmérés a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal ügyfélszolgálatain
Az új, átalakított közigazgatás alapelve, hogy kifelé a legegyszerűbb, befelé a leghatékonyabb legyen az állam. A közigazgatás átalakítása során a fókusz az ügyfelekre helyeződik, az ügyintézés során kiemelt jelentőséggel bír az ügyfélbarát szemléletmód.





A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal az előző évhez hasonlóan, idén két alkalommal méri az ügyfelek elégedettségét az ügyfélszolgálatai tevékenységével kapcsolatban. A 2014. évi I. féléves ügyfél-elégedettségi kérdőívek kitöltésére 2014. május 19. és 23. napja között került sor; a II. féléves felmérést pedig 2014. október 6. és 10. napja között tartják.
 

Az I. félévben több mint 9200 ügyfél osztotta meg véleményét a Kormányhivatal tevékenységével kapcsolatban:

- Az ügyintézők figyelmességével, viselkedésével kapcsolatban az ügyfelek 99%-a nagyon elégedett volt.

- Az ügyintézők szakmai hozzáértésével az ügyfelek az előző évben tapasztaltakkal megegyezően 98%-ban nagyon elégedettek voltak.

- Az ügyintézésre fordított idővel az ügyfelek 97%-a volt nagyon elégedett, 2%-a közepesen elégedett és 1%-a kevésbé elégedett.

- Az ügyintéző igyekezetével a megoldás megtalálása érdekében a válaszadó ügyfelek 96,7%-a nagyon elégedett, 3%-a közepesen elégedett és 0,3%-a kevésbé elégedett volt.

- Az ügyintéző által javasolt megoldással az ügyfelek 94,5%-a volt nagyon elégedett, 5,3%-a közepesen elégedett, 0,2%-a kevésbé elégedett.

- Összességében az ügyfélszolgálat tevékenységével az ügyfelek 2014. év I. félévében elégedettebbek voltak mint tavaly. Az ügyfelek 94,6%-a nagyon elégedett, 5,2%-a közepesen elégedett, 0,2%-a pedig kevésbé elégedett volt (2013-ban átlagosan 91,4% nagyon elégedett, 7,7% közepesen elégedett, 0,9% kevésbé elégedett).

- A várakozással töltött idővel a válaszadó ügyfelek 90%-a nagyon elégedett volt és mindössze 1%-uk kevésbé elégedett.


A járási hivatalokban és szakigazgatási szerveknél az ügyfél-elégedettséget valamennyi ügyfélszolgálaton és valamennyi ügyfélfogadással foglalkozó szervezeti egységnél félévente azonos időpontokban mérik. A Kormányablakokban országosan egységesen és folyamatosan mérik az ügyfelek elégedettségét. Az előző év tapasztalatai és az ügyfelek javaslatai alapján, az ügyfelek időarányos elosztása és a várakozási idő csökkentése érdekében, megyeszerte több ügyfélszolgálat vezetett be 2014. évtől előzetes időpont-foglalási rendszert, illetve bizonyos ügytípusoknál elektronikus ügyintézési lehetőség is biztosított. A Jánoshalmi Járási Hivatal Okmányirodája pedig meghosszabbított ügyfélfogadási idővel várja az állampolgárokat.

Az ügyfelek visszajelzései alapján a Kormányhivatal további fejlesztéseket foganatosít az ügyfélbarát ügyintézés megteremtése, valamint a közigazgatási hatóságai ügyeik intézése során az állampolgárok magas színvonalú kiszolgálása érdekében.
 

Kövessen minket a Facebookon is!