Kultúra 2014. augusztus 4. 18:21

Kulturális fesztivál a zenén is túl

Képgaléria
A Tőserdei rock fesztiválok megrendezése hosszú évekre nyúlik vissza. Ennek hagyományát az elmúlt három év során Ónodi Árpád élesztette újjá. A nem is olyan régen véget ért III. Tősfeszt /korábbi Tősrock Fesztivál/ ezúttal sem okozott csalódást. A szervezők megfontolásból idén három nap helyett csak két napra redukálták a fesztivál hosszúságát. A pénteki és a szombati napot neves előadók mellett még feltörekvő, vagy kevésbé ismert zenekarok tették még színesebbé.

A Tősfürdő terültén az égiek is a fesztivállal voltak, hiszen mindkét nap esőmentesen zárult.

A koncertek 17 órától kezdődtek és egészen hajnalig tartottak.

 

Az első napon Tátrai Tibor - Magyar Atom számított az fesztivál egyik főzenekarának. Tátrai Tiborért láthatóan sokan aggódtak, hiszen a május végi nyaktörő sérülése ellenére újra színpadra állt. A produkción ez nem látszott meg, hogy Tátrainak rövid ideig a kezei is le voltak bénulva, csupán a nyakmerevítő viselése emlékeztetett mindenki arra, hogy egy rossz lépés hova vezethet...

 

Mellette fellépet még Pély Barna is. A tehetségkutatókból is ismert előadó a 2011-ben alapított B the First formációjával adott koncertet.

A baráti alapon szerveződött banda második lemeze idén jelent meg, amivel sikerült megmozgatnia a közönséget.

 

Éjfél után a fesztivál történetében már tendenciává vált, hogy a rétegzenét szeretőknek kedveznek a szervezők.

Idén az első napon többek között az Akela, valamint a félegyházi Xtigmatic tartott bulit egészen hajnalig.

 

A második napra szombaton lévén szó többen látogattak ki a fesztiválra. A közönség is némileg kicserélődött, hiszen ezen a napon Ganxsta Zolee és a Kartel koncertje számított az est csúcspontjának.

Akik ott volták, azok elmondhatják, hogy nem okoztak Ganxtáék csalódást. A formáció már réges-rég nem csupán egy rap banda. Gitárosokkal és dobossal kiegészülve a régi slágerek eljátszása mellett ugyanúgy előfordult a Rage Against The Machine is a repertoárjukban.

A közönséget szemmel láthatóan ez a koncert mozgatta meg a leginkább, így a szervezők nagyot húztak Ganxstáék meghívásával.

 

Az est folyamán szót érdemelt Don Gatto és a Godgiven fellépése is, bár őket már csak éjfél után láthatta a színpadon a publikum.

 

Összességében mindhárom Tősfesztet elnézve a mostani tűnt a legszínvonalasabbnak, a szervezés nagyon gördülékennyé vált és a koncertprogram is jól lett kialakítva.

 

A meglepetés azért ezúttal sem maradt el. A szombati napon egy újdonsült házaspár felbukkanása okozott derültséget. Mint utólag kiderült, elsősorban nem is a koncertek miatt, hanem a hangulatért látogattak el a nagy napon is a fesztiválra.

2. videó: https://www.youtube.com/watch?v=5PAldXgF3Zs

 

 

Fotók: Kürti László

G. Z.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!