Helyi hírek 2018. november 6. 18:00

A félegyháziak segítik mentőállomásuk munkáját

Képgaléria
A félegyháziak segítik mentőállomásuk munkáját
A félegyházi civil szervezetek, közösségek és cégek is segítik a félegyházi mentőállomás munkáját. November 6-án, a „Légy bátor egy új barátért” szlogennel meghirdetett plüssfigurák gyűjtésére irányuló kezdeményezésnek köszönhetően több zsáknyi szőrös játékot adott át a Béke egy mosollyal kezdődik Alapítvány vezetője, Papp Anett a helyi mentőknek. De a februárban megrendezett jótékonysági Caramel koncert bevételéből vásárolt két új orvosi táskával is bővült a mentőállomás eszközállománya. Az egyik a felnőttek, a másik a gyermekek biztonságosabb ellátását szolgálja.

– A plüss játékok – amelyekből a kórház gyermekeket ellátó részlege is részesül – mindegyike 90 fokos mosáson és fagyasztáson esett át sterilizálásként azért, hogy ha gyermek kerül a mentőautóba, vagy a kórház laborjába, akkor tudjon választani egyet magának, és azt haza is vihesse a lelki megrázkódtatás enyhítésére.

A mentőszolgálat segítésében szerepet vállalt az IBV Hungária Kft. is. A cég a játékok gyűjtése mellett anyagilag is támogatta a mentőszolgálatot egy égési kötszercsomag biztosításával. Egy magánfelajánlásnak köszönhetően pedig a másik 24 órában futó mentőautó is hozzájuthat egy ugyanilyen kötszercsomaghoz – tudtuk meg Papp Anettől.

Az átadott szőrös játékok gyűjtéséből a Dudás Játszóház is kivette a részét. Emellett a játszóház képviseletében megjelent Egyed Bernadett szeretettel meghívott minden mentőszolgálatost gyermekével, vagy unokájával 1-1 óra ingyenes játékra a Gorkij utcai „játékkuckóba”.

 

Kövessen minket a Facebookon is!