Helyi hírek 2018. november 8. 10:00

Nyílt napok a Mezgében

Képgaléria
Nyílt napok a Mezgében
Nyílt napokat tart a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium november 15-én és 16-án. Bemutatják az iskolát, a kollégiumot, a gyakorlati oktatóbázist és az indítandó képzéseket, szakmákat az érdeklődőknek.

Amit az intézmény kínál leendő növendékeinek:

Szakgimnáziumi képzések (4 év):


Mezőgazdasági szakgimnázium - a mezőgazdasági szakmacsoport szakmáit alapozza meg. Az érettségi mellett állattartó szakmunkás OKJ-s végzettséget ad. Erre épül a mezőgazdasági technikusképzés.

Élelmiszeripari szakgimnázium - Az élelmiszeripari szakmacsoport szakmáit alapozza meg. Az érettségi mellett élelmiszeripari higiéniai és minőségbiztosítási munkatárs OKJ-s végzettséget ad. Erre épül az élelmiszeripari technikusképzés (13. évf.), majd a sütő- és cukrászipari szaktechnikus-képzés (14. évf.).


Szakközépiskolai képzések (3 év):

Mezőgazdasági szakmacsoport:
Lovász, gazda, erre épül a biogazdálkodó, állattartó szakmunkás.

Élelmiszeripari szakmacsoport: Pék, pék-cukrász, húsipari termékgyártó (hiányszakma), kistermelői élelmiszer-előállító, falusi vendéglátó, tejipari szakmunkás, tartósítóipari szakmunkás, édesipari termékgyártó.

Az oktatott szakmáik többsége hiányszakma, illetve tanulószerződést köthetnek a saját diákjaikkal, így akár 50-55 ezer forint ösztöndíjat is kaphatnak a tanulók.

Minden szakmában az iskola szervezi és biztosítja a gyakorlóhelyeket, mivel saját tangazdasággal, 4 patkós lovardával, zöldség- és gyümölcsfeldolgozó üzemmel, húsüzemmel valamint mintabolttal rendelkezik.

Az eredményesebb, sikeresebb továbbhaladás céljából új módszerekkel, kibővített, korszerű eszköztárral oktatják azokat a diákokat, akik a mezőgazdasági és élelmiszeripari szakmákat szeretnék elsajátítani. A tanulási nehézségekkel, zavarral küzdő tanulók részére is esélyegyenlőséget kínálnak.

Az iskolával közös udvarban elhelyezkedő kollégium minden igénylőnek otthont tud adni.
 

Kövessen minket a Facebookon is!