Helyi hírek 2018. november 8. 07:30

Adományt kapott a Bercsényi Óvoda

Képgaléria
Adományt kapott a Bercsényi Óvoda
Egymillió forinttal támogatta a Pepkor Hungary Kft. Bercsényi Óvodás Gyermekekért Alapítványt, amelyet az óvoda dolgozói és szülői közössége működtet, így közvetlenül a gyermekekhez jut minden támogatás. Az előzetes számítások alapján az általuk kért összes tevékenységet támogatni tudták. A felújítás és támogatás elsődleges célja az volt, hogy a gyermekek intézményben töltött idejét szebbé, jobbá, kényelmesebbé tegyék. Ez a törekvés találkozott a Bercsényi Óvodás Gyermekekért Alapítvány céljaival, hiszen az alapítvány kiemelt fontos feladatának tekinti a gyermekek környezetének, életminőségének javítását. Az óvoda szülői közössége és a dolgozók is örömmel álltak a kezdeményezés mellé.

A szervezésben részt vettek: Ágó Tünde Mariann, a Pepco dolgozója – akinek gyermeke az óvodába járt – és a felújítás lehetőségét kezdeményezte, Wasenszkyné Kiss Nikolett, a Pepco helyi üzletének vezetője, és a Bercsényi Óvoda dolgozói. Az összeg egy részét az óvoda felújítására fordították. Az intézményben a szülők még október 19-én jó hangulatú munkadélután keretében előkészítették a festeni kívánt felületeket, majd ezt követően október 23-án, – munkaszüneti napon – kül- és beltéri festékekkel mázolták le az óvoda összes kerítését, valamint a nyílászárók egy részét. Felbecsülhetetlen értéke ennek a napnak az az önzetlen közösségi szolgálat és összefogás, amellyel a munkálatokban résztvevők segítették a felújítást és támogatták a megvalósítást.

A Pepco dolgozói és gyermekeik, szülők és az óvoda dolgozói – összesen 27-en – munkájukkal is segítették a célok megvalósulását. Olyan barátságos, kellemes beszélgetéssel múlt az idő, hogy szinte észrevétlenül telt el a nap. Az összefogás eredményeként valóban szebbé vált a gyermekek környezete. 130 ezer forintot a Pepco Kiskunfélegyháza Kossuth Lajos utcai üzletében költhettek el olyan eszközök, játékok vásárlására, amelyeket a gyermekek nagy örömmel vettek birtokukba.

A nagylelkű felajánlásnak köszönhetően megvásárolhattak egy fészekhintát is, 511 ezer forint értékben. Ennek telepítését csak a következő év márciusára tudták vállalni, de a várakozás örömével így is megvalósulhat a gyermekek egyik nagy álma.

Kapni jó, de adni még jobb. Ez a közhelynek tűnő gondolat az elmúlt hetekben értelmet kapott az óvodában, hiszen a segítő kéz nyújtása mindig szívet melengető.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!