Helyi hírek 2018. november 7. 16:00

„Névtelen” csapatgyőzelem a megyei matematika versenyen

Képgaléria
„Névtelen” csapatgyőzelem a megyei matematika versenyen
Immáron 14 éve rendezik meg a Bolyai Matematika Csapatversenyt az általános iskolák 3. évfolyamától a középiskolák 12. évfolyamáig, az intézményekben szerveződő 4 fős csapatok számára. A verseny célja segíteni a diákokat azon képességek kifejlesztésében, hogy tudjanak különböző problémákat közösen megoldani. A verseny mottója: Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.

A szervezők lehetőséget szeretnének teremteni arra, hogy a tanulók átéljék az együttgondolkodás örömét, összemérhessék tudásukat, és a logikus gondolkodás mellett készségeiket is bemutathassák diáktársaik előtt.

Az idei tanév első matematikai versenyzési lehetősége a Bolyai Matematikai Csapatverseny. Ez a Batthyány Lajos Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói körében rendkívül népszerű, amelynek bizonyítéka, hogy az idén több mint 100 versenyző indult az intézményből a 3-8. évfolyamon.

A megyei fordulóra október 12-én került sor. A díjkiosztóra évfolyamonként a megye 6 legjobb eredményt elért csapatait hívják be. Az első helyezett képviselheti a megyét a november 24-én, Budapesten tartandó országos döntőben.

Ennek tükrében érthető volt a boldogság, de egyúttal mérhető volt az izgalom is, mikor a Batthyányból 2 csapat és felkészítőjük, Rádiné Petróczi Márta tanárnő meghívást kapott az október 25-i díjkiosztóra a kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskolába.  

Ötödik helyezést ért el az „Inkompetensek” csapata, amelynek tagjai rácáfoltak nevükre, hisz igazán jártasak a matematika útvesztőiben. Csapattagok: Farkas Dominik, Kámán Ákos, Kis Domonkos és Oláh-Marcényi Balázs.

Első helyezett, azaz győztes lett a „Névtelenek” csapata, akik e nagyszerű győzelem után már nem bújhatnak a névtelenség homályába. Tagjai: Borzai Viktória, Flóring Balázs, Kőfalvi Dorottya, Turcsányi Mátyás. Tanárnőjük, Rádiné Petróczi Márta elmondta, hogy a gyerekek évek óta folyamatosan, kitartóan dolgoznak, a legkülönbözőbb kihívásokban és megmérettetésekben teszik próbára tudásukat, s most a győzelem a lankadatlan szorgalommal végzett munka megérdemelt gyümölcse.

– Nagyon büszke vagyok mindnyájukra, mert a fejlődés jól nyomon követhető. Ötödikben a legjobb 20-ba, hatodikban a legjobb 10-be, most pedig a legjobb 6-ba sikerült bekerülnünk, sőt a megye legjobbjai lettünk – mondta el a tanítványaira méltán büszke tanárnő.

Bense Zoltán
Fotó: Oláh-Marcényi Judit
 

Kövessen minket a Facebookon is!