Helyi hírek 2018. november 9. 10:00

Fekete Pál emlékverseny a Platán iskolában

Képgaléria
Fekete Pál emlékverseny a Platán iskolában
A Platán Utcai Általános Iskola tantestülete a Fekete-családdal összefogva 2005-ben indította útjára az emlékversenyt azzal a nemes céllal, hogy őrizzék és ápolják a közismert és megbecsült magyar-történelem szakos tanár, szakfelügyelő, országgyűlési képviselő emlékét. – hallhattuk Takácsné Medveczki Zsuzsanna tagintézmény-vezető megnyitó gondolatait.

Ebben a tanévben 10. alkalommal került sor a versenyre, amelyen öt félegyházi intézmény és a petőfiszállási iskola 5-5 fős csapata vett részt. A téma Petőfi Sándor élete és a János vitéz volt. A nagy gonddal összeállított feladatok reprezentálták az eddigi versenyek legjobb feladattípusait: helyesírás tollbamondás után, szépolvasás, versmondás, könyvtári búvárkodás, villámkérdések, kvízjáték, történelmi totó, dramatizálás.

Benevező feladatként egy János vitéz illusztrációt kellett készíteni. A vidám hangulatban telt, szoros versengésben az alábbi eredmények születtek:

I. helyezett: József Attila Általános Iskola (csapattagok: Dinnyés Lili, Géró Milán, Kis-Czakó Eszter, Szondi Boglárka, Váradi András, felkészítők: Héderné Kiss Brigitta, Jankovszkiné Dobó Anikó, Zsargóné Balogh Dóra)

II. helyezett: Dózsa György Általános Iskola (csapattagok: Bodor Noémi, Dudás Tamás, Kis Vivien, Móczár Zalán, Vereb Eszter, felkészítő: Czigányné Forgó Zsuzsanna)

III. helyezett: Móra Ferenc Gimnázium hatévfolyamos tanulói (csapattagok: Német Emese, Pintér Réka, Farkas Szonja, Szálas Jessica, Szolnoky Anna, felkészítők: Fekete Zoltán, Kovácsik Zita, dr. Nagy István, Szabó Ildikó)

Különdíjak:

            Legszebben szavaló: Bajáki Bence (Petőfiszállás)

            Legszebben olvasó: Szondi Boglárka (József A. Ált. Isk.)

            Legjobb helyesíró: Géró Milán (József A. Ált. Isk.)


A zsűri tagjai: Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója, Wolnerné Vidéki Szilvia, a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola intézményvezetője, Mészáros Márta, a Kiskun Múzeum igazgatója.

Zsámboki Anna, a zsűri elnöke elismerését és köszönetét fejezte ki a Platán iskola pedagógusainak, hogy példás összefogással szervezik és életben tartják a versenyt.

Wolnerné Vidéki Szilvia intézményvezető a csapatok felkészültségét, remek együttmunkálkodását emelte ki, néhány megszívlelendő jó tanáccsal együtt.

A Fekete-család, a Platán Iskoláért Alapítvány, a Kecskeméti Tankerületi Központ és Kőháziné Kovács Mária, a Platán iskola nyugalmazott magyar szakos tanárnője jóvoltából senki sem távozott üres kézzel, a győztesek értékes jutalomban részesültek. A vándorkupát a józsefes csapat őrzi a következő versenyig.
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!