Helyi hírek 2018. november 12. 10:00

Körkérdés: Mi a véleménye az óraátállításról?

Képgaléria
Körkérdés: Mi a véleménye az óraátállításról?
A tervezett intézkedés szerint 2021-ben eltörölnék az óraátállítást. A nyári időszámítást választó országokban 2021. március 27-én, a télit választóknak október 31-én kellene utoljára állítaniuk az órát. Mindkét időszámításnak akadnak támogatói, ellenzői. Ha a nyárit választjuk, akkor később lesz világos, de cserébe később is sötétedik.

Bodor Klára (61)

A nyári és a téli időszámításnak is megvannak a maga előnyei, hátrányai. Számomra mindegy, alkalmazkodom a helyzethez. A kétszeri éves óraátállítás véleményem szerint senkin sem segít. Akadnak olyan cégek, amelyek a nap 24 órájában működnek, nagyobb gyáraknál ebből kifolyólag abszolút nem befolyásol semmit. Az emberek többnyire talán a nyári időszámítást preferálják, munka után még világossal elintézhetik ügyes-bajos dolgaikat. Az egész óraátállítást fölöslegesnek tartom, tegyük le valamelyik mellett a voksunkat és maradjon az állandóan. Reggelente és estefelé ugyancsak felkapcsoljuk a villanyt, ha sötét van.

 

Mészáros Józsefné (61)

A téli időszámítás az eredeti és én úgy gondolom, hogy a kicsi gyerekek és az iskolások szempontjából mindenképpen kedvezőbb. Ha a nyári maradna, akkor az első tanórát sötétben töltenék. Megviseli a szervezetet az óraátállítás, nekem legalább két hét kell mire megszokom.

 

Feketéné Kovács Zsuzsanna (50)

A nyári időszámítást támogatom, ilyenkor tovább van világos és a munka után a szabadban tölthetünk még egy kis időt. Reggelente a nagy siketségben kevésbé számít, ha később kel fel a nap, viszont a délutáni napfény az emberi lélekre is pozitív hatással van. Ha lesz végleges döntés, akkor remélem a nyári időszámítást választjuk.

 

Kádár Kitti & Kozma Zsolt (31)

Sportolás és a közérzet szempontjából mindkettőnknek a nyári időszámítás a szimpatikusabb, de ez egyénenként változó lehet. Az évente kétszeri óraátállításnak túl sok értelmét nem látjuk. Utána olvasva energiafogyasztásban sincs már akkora befolyásoló hatással, mint korábban. Néhány napig tart az óraátállítást követő átállás. Az étkezési, táplálkozási szokásokat kicsit felborítja.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!