Sport 2018. november 11. 12:00

Továbbjutás a Magyar Kupában

Képgaléria
Továbbjutás a Magyar Kupában
Sikerrel kezdett és továbbjutott az Astra Kiskunfélegyházi Bulls női futsalcsapata az egyik legkedveltebb és legeredményesebb sorozatában, a Magyar Kupában. Az Astra eddig hétből hétszer bejutott a sorozat négyes döntőjébe, többször is megnyerve azt. A második fordulóba bekapcsolódva az ugyancsak NB I-es Gyulai Amazonokat múlta felül, fordulatos találkozón 4-3-ra. A vendégek kétszer is előnybe kerültek, de az Astra 2-3-as hátrányból is felállt és visszavette a vezetést, amivel kiharcolta a legjobb nyolc közé kerülést.

Október végén még a bajnokságban találkozott az Astra és a Gyula, akkor ugyancsak izgalmas mérkőzésen 2-2-őt követően 5-2-re győztek Dombó János tanítványai. Ebből a korábbi összecsapásból kiindulva nyílt, változatos játékra lehetett számítani a csapatoktól.

Az első félidő gyors gólváltással kezdődött, Szabó Boglárka találatára két percen belül érkezett a gyulai válasz. A döntetlen állásról a szünetig nem mozdultak el felek, a helyzetekből egyik együttes sem szerzett újabb gólt. (1-1)

A fordulást követően megélénkült a játék, a gyulaiak már a 24. másodpercben előnybe kerültek, de Dikanová Dominika rövid időn belül kiegyenlített. (2-2)

2-2-őt követően lendületben maradtak a csapatok, szabadrúgásból ismét a vendéggárda szerzett gólt, de a vezetés ezúttal is tiszavirág életűnek bizonyult, az Astra ugyanis megrázta magát és egy percben belül fordított. Előbb Gál Tímea talált be, majd pedig Sípos Lilla szabadrúgásból vette be a gyulai kaput. 4-3 után az állás már nem változott, ha nehezen is, de továbbjutott az Astra a Gyula ellen a Magyar Kupában.

 

Értékelés:

Dombó János (vezetőedző, Astra):

- Jól felkészített, harcias csapatot vertünk ki a Magyar Kupából, sikerült a legjobb nyolc közé bejutnunk. Nem volt egyszerű a mérkőzés, úgy érzem saját magunknak tettük nehézzé. Többen messze voltak a csúcsformától, ebből adódtak a játékbéli hibák. A küzdőszellemünk végül átsegített bennünket a nehéz pillanatokon, ezúttal a szerencse sem állt mellettünk, sok helyzetet elhibáztunk.

 

Női Futsal Magyar Kupa 2. ford., 11. 10.

Astra Kiskunfélegyházi Bulls – Gyulai Amazonok 4-3 (1-1)

Gólszerzők: Szabó Boglárka 6. p., Dikanová Dominika 22. p., Gál Tímea 30. p., Sípos Lilla 31. p. ill. Bálint Rebeka 8. p., Kurai Nikolett 21. p., Heidt Edina 26. p.

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!