Sport 2018. november 13. 14:00

U12 fiú Pannon-liga: nemzetközi bajnokság talaján

Képgaléria
U12 fiú Pannon-liga: nemzetközi bajnokság talaján
A Pannon-liga keretében a Félegyházi Térségi Sportiskola U12-es fiú kosárcsapata a KK NIKA Szabadka gárdájával találkozott november 10-én, a városi sportcsarnokban. A Pannon-ligában magyar, szerb és horvát utánpótláscsapatok vesznek részt. A félegyházi együttes számára ezúttal tapasztalatszerzés szempontjából is fontos volt a mérkőzés. Az esélyesebb szabadkaiak 70-50-re megérdemelten nyertek.

Edzői beszámoló (Simon Zoltán):

„Történelminek nevezhető esemény résztvevői lehettünk szombat este a városi sportcsarnokban. A küzdőtér reflektorai nemzetközi utánpótlás bajnoki kosárlabda mérkőzést világítottak meg. Eljött ez a pillanat is …

A bajnokságról röviden: A Pannon-liga kitalálói felismerték a határos országok közelsége miatti hatalmas lehetőséget, és a sportbarátságok fejlesztése mellett a jelentős sportszakmai fejlődés lehetőségét célozták meg. Magyar, szerb és horvát csapatok versenyeznek U11, U12, U14, U16 és U18 korosztályokban, természetesen a honi bajnokságok mellett, mint egy plusz lehetőség a mérkőzések számának és nem utolsó szempontból a fejlődés növelése érdekében.

És idén mi is bekapcsolódtunk …

A fiúk már nagyon várták! Az elmúlt hetek eredményei alapján bizakodóak voltunk, elsősorban a tisztes helytállásban, de azért merészebb álmaink is voltak.

Első ellenfelünk a szerb, Szabadkáról származó KK Nika csapata volt. Régi ismerőseink, több nagy csatát vívtunk már egymással. Eddig nem sikerült nyernünk meccset – és most már tudjuk, ez az élmény még várat magára – reméljük nem sokáig.

A szabályrendszer egy kicsit más a magyarországi korosztályos szabályoknál. Inkább a serdülő korosztálynak megfelelő, talán a védekezésben van a legnagyobb változás, hiszen jóval kötetlenebb a védőjátékosok mozgását illetően.

Elkezdődött egy új folyamat a gyermekek, edzők, egyesületi vezetők életében is. Sok új dologgal ismerkedünk ezután, amely terveink szerint nagyon sok hasznos élményt és tapasztalatot nyújt mindannyiunk számára. Ezért hálásak vagyunk és köszönjük az egyesületünknek mindezt!

A támadásban-védekezésben agresszívebb szabadkaiak megérdemelten nyertek, de mi nagyon büszkék vagyunk saját csapatunkra, akik előtt nagyon komoly lehetőségek állnak. „

 

Pannon-liga U12 bajnokság (2007-es fiúk)

Félegyházi TSI – KK NIka Szabadka 50 : 70

(11:21, 9:9, 14:18, 16:22)

Ideje: 2018. november 10. ( szombat ), 18:00

Helye: Kiskunfélegyháza, Városi sportcsarnok

FTSI: Kószó 13, Kósa 11, Farkas 8, Gajdán 6, Horváth 6, Kapus 2, Benő 2, Szabó 1, Várkonyi 1, Lantos-Tóth -, Mészáros -, László -, Bán -.

 

A folytatásban hazai bajnoki mérkőzések következnek, még pedig vasárnap Kecskeméten.

 

U12 bajnokság, 2018/19, 7. régió, 2. forduló

"B" csoport

Ideje: 2018. november 18. (vasárnap)

Helye: Kecskemét, Corvina Mátyás Király krt.-i Ált. Iskola tornaterme

Program:

13:30 FTSI fiú "1" - KKA Kismercik

15:00 KKA Kismercik - KKA Vadmacskák

16:30 KKA Vadmacskák - FTSI fiú "1"

 

 

Információ: Simon Zoltán

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!