Sport 2018. november 14. 17:00

Sikeres évet zár a DMTK-KVSE Aquasport egyesület

Képgaléria
Sikeres évet zár a DMTK-KVSE Aquasport egyesület
Folyamatosan bővülve szép eredményeket tudhat maga mögött a DMTK-KVSE Aquasport egyesület, amely a 18 éve működő Kiskunfélegyházi Úszó Egyesület és a 10 éve tevékenykedő Kiskunfélegyházi Vízilabda Sportegyesület egyesülésével jött létre, majd a két anya egyesülethez csatlakozott a Dunaharaszti Úszó Egyesület. A sportegyesület 2018 márciusában triatlon szakosztállyal is kibővült. A klubon belül elismert szakedzők dolgoznak. Az úszókat Hajdú László, a vízilabdázókat Görög Imre, a triatlonosokat Bozsó István irányítja. A szakmai vezetést Zubor Attila, korábbi úszó olimpikon látja el, a titkári pozíciót Kiss István tölti be. Az egyesület célja a fiatalok magas szintű versenyeztetésének biztosítása, valamint a kezdő, mozogni vágyó gyermekek megismertetése e sportágak alapjaival.

A DMTK-KVSE Aquasport egyesület az idei évben taglétszámban és szakosztályszámban is fejlődött, gyarapodott. Jelenleg mintegy 130 tagot számlál, amelyből 100 fő félegyházi és kistérségbeli fiatal. Az alapokat minden gyermek az úszással kezdi, a legkisebbeket a több évtizedes rutinnal rendelkező Jókai Mónika, illetve Kiss Brigitta oktatja. A versenyszerű úszást Hajdú László, többszörös senior bajnok, illetve Sebők János vezeti.

A 2018-as esztendőben nagy hangsúlyt kapott az utánpótlás nevelés, szép eredmények születtek a megyei, illetve a területi versenyeken. Legutóbb Kalocsán 13 egyesületből az 5. helyen végeztek a DMTK-KVSE úszói. Az egyesület emellett minden év májusában megrendezi a nagysikerű Kuchinka Vilmos Úszó Emlékversenyt a Félegyházi Termál és Parkfürdőben.

A DMTK-KVSE Triatlon Szakosztálya 2018 márciusában alakult azzal a céllal, hogy a kiskunfélegyházi és környékbeli triatlonosok megfelelő körülmények között és szakemberek által edzhessenek a duatlon, az aqutalon és a triatlon versenyekre, és azokon eredményesen szerepeljenek – mondta el Bozsó István, a DMTK-KVSE Triatlon Szakosztályvezetője. Bozsó István hozzátette, a szakosztály alapító tagjai azokból a fiatalokból állnak, akik az elmúlt 10 évben már bizonyították tehetségüket, kitartásukat és olyan eredményeket értek el az országos szintű versenyeken, illetve a duatlon és triatlon ranglistákon, amelyekre méltán büszke Kiskunfélegyháza. A sportágban dolgozó szakemberek célja, hogy az úszást, kerékpározást és a futást magába foglaló három alapsportágat megszeretessék, és életformává alakítsák a gyermekeknél, a sportolni vágyóknál. Emellett nagy hangsúlyt fektetnek a baráti közösségek megteremtésére, az egészséges életmód kialakítására.

A triatlon szakosztály irányítása mellett Bozsó István kerékpáros edzéseket tart. Az úszást Hajdú László és Sebők János, a futótréningeket Nagy Viktor irányítja. Az egyesületnél ügyelnek arra, hogy a gyermekek jól tanuljanak. 2017 eredményei alapján Csontos Dóra, Fricska Anna, Papp Laura és Trungel-Nagy Kolos a Magyar Triatlon Szövetség Évértékelő Díjátadó Gáláján a duatlon és triatlon sport aranyjelvényes címét nyerték el. Dóri, Laura és Kolos a ranglista dobogós helyezéseikért a Magyar Triatlon Szövetség kupáját is átvehették. Csontos Dóra, Fricska Anna, Papp Laura és Vincze Nádja pedig az Emberi Erőforrás Minisztériuma által adott 2017 év „Jó Tanuló - Jó Sportoló” címet is megkapta. Emellett Papp Laura az „Év Sportolója” lett 2018-ban, korosztályában triatlonban.

Bozsó István elmondta, az idei esztendőben szinte kizárólag országos ranglista versenyeken indultak el, 3 aquatlon, 3 duatlon és 7 tritalon megmérettetésre neveztek. A triatlon sportágat versenyszerűn 12 egyesületi tag űzi, ügyelve az utánpótlásra a tervek szerint folyamatosan kinevelik a majdani tehetségeket.

A DMTV-KVSE harmadik alappillére a vízilabda szakosztály. Görög Imre vezetésével három korosztályos nemzetközi bajnokságban indult el egyesületi csapat. Vadkerti-Tóth Ádám (2006), Ficsór Gábor (2005) és Kormányos Ágnes (2006) a korosztályos válogatott edzőtáborába is bekerült. Fejlődésüket, valamint a vízilabda sportág hely igényét figyelembe véve a tréningeket jelenleg Szentesen, illetve Hódmezővásárhelyen tartják.

 

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!