Program 2018. december 3. 16:00

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!

Építsük meg Kiskunfélegyháza karácsonyi mézeskalács mesevárosát!
A karácsony meghitt hangulatát és közösségi örömét szeretnék még ünnepélyesebbé tenni azzal, hogy mézeskalács házikókból ötödször is meseváros-építést szervez a Kiskun Múzeum. Várják családok, nagyszülők és unokák, kicsik és nagyok, barátok, alkotó kedvű közösségek jelentkezését, akik szeretnek süteményt sütni és mézeskalács házikót készítenek a jótékonysági célú felhívás alkalmából.

A mézeskalács ház formája és mérete: Az alkotások bármilyen építményt ábrázolhatnak, házikót, emeletes házat, vagy városunk nevezetes épületeit, köztéri alkotásait. Mérete: max. A/4 mézes tészta alapon. Díszítése téli, karácsonyi hangulatot idézzen! A felajánlott mézeskalács házikók leadási határideje: december 5-én és 6-án 8-17 óráig, december 7-én, 8-13 óráig a Kiskun Múzeumban.

Az V. Karácsonyi Mézeskalács Meseváros kiállításának megnyitója december 8-án, szombaton 15 órakor lesz a Petőfi Sándor Emlékházban.

Tombolahúzás: december 22-én, szombaton, 17.30-kor a városháza előtt, a negyedik adventi gyertyagyújtást követően. Ekkor sorsolják ki a Mézeskalács meseváros házikóit, amit a nyertesek magukkal vihetnek karácsonyfájuk alá.

A tombolaárusításból befolyó összeget fejlesztő- és szabadidős játékok vásárlására, a Kiskunfélegyházi Napközi Otthonos Óvoda Százszorszép Óvoda Tagintézmény részére, a KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény művészetterápiás eszközök beszerzésére, valamint a Kiskun Múzeum gyermekprogramjainak megvalósítására fordítják.

Kérik, hogy minél többen vegyenek részt a mézeskalács város építésében és vásároljanak jótékony célra tombolát, 500 Ft/db áron!

Szervező: Kiskun Múzeum

Társszervezők: Kiskunfélegyházi Napköziotthonos Óvoda, KAPOCS Szociális és Gyermekvédelmi Intézmény

Támogató: Kiskun Múzeum Baráti Köre

Érdeklődni és jelentkezni lehet a Kiskun Múzeumban.
Tel.: 76/461-468; E-mail: [email protected]


 

Kövessen minket a Facebookon is!