Sport 2018. november 20. 16:00

Félegyházi triatlonosok elismerése a Triatlon Díjátadó Gálán

Képgaléria
Félegyházi triatlonosok elismerése a Triatlon Díjátadó Gálán
A Magyar Triatlon Szövetség szervezésében november 17-én, Budapesten, az ELTE Gömbaulájában rendezték meg a 2018. évi Triatlon Díjátadó Gálát és Triatlon Bálat. A gálára minden olyan egyesület meghívást kapott, amely ma a hazai triatlon sportéletben számít. Kiskunfélegyháza városát az egész évben elért eredményeik alapján a DMTK-KVSE Aquasport Egyesület triatlonistái képviselték. Az eseményen azon egyesületek sportolóit és edzőit ismerték el, akik a 2018-as évben kiemelkedő eredményeket értek el a triatlon és a duatlon sportágban.

A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület Triatlon Szakosztálya az idén márciusban alakult, a fiatal triatlonistái az átigazolásuk körüli nehézségek ellenére, töretlen szorgalmuknak és kitartásuknak köszönhetően már ebben az évben kitűnően szerepeltek az országos versenyeken, ezért többen is díjazottak lettek.

Azok a versenyzők, akik az országos triatlon és duatlon ranglistán az első 10 közé jutottak be, a sportág Aranyjelvényes Sportolója díjat érdemelték ki, akik pedig a ranglista dobogós helyeire küzdötték fel magukat, a Magyar Triatlon Szövetség kupáját is átvehették.

A félegyházi Aranyjelvényes sportolók a szövetség által szervezett országos ranglistás versenyeken duatlon és triatlon sportágban 2018-ban a következő eredményekkel zárták az évet:

Papp Laura a gyermek korosztályban a duatlon és a triatlon ranglista 1. helyezettje,

Csontos Dóra a gyermek korosztályban a duatlon ranglista 2. helyezettje, a triatlon ranglista 6. helyezettje,

Fricska Anna az ifi korosztályban a duatlon ranglista 2. helyezettje, a triatlon ranglista 8. helyezettje,

Trungel-Nagy Zalán a gyermek korosztályban a duatlon ranglista 3. helyezettje, a triatlon ranglista 7. helyezettje,

Trungel-Nagy Kolos a serdülő korosztályban a duatlon ranglista 7. helyezettje, a triatlon ranglista 8. helyezettje.

Vincze Nádja a gyermek korosztályban a duatlon ranglista 9. helyezettje, a duatlon sportág Aranyjelvényes Sportolója.

Papp Laura, Csontos Dóra, Fricska Anna és Trungel-Nagy Zalán a duatlon és triatlon ranglista dobogós helyezéseinek elismeréseként a Magyar Triatlon Szövetségtől a sportágak legjobbjainak járó kupákat is átvehették.

Papp Laura az egész éves teljesítménye, a duatlon és triatlon ranglistákon való első helyezései alapján, a kiskunfélegyházi triatlonisták közül mindeddig egyedüliként mindkét sportágban a 2018. év gyermek korosztály Év sportolója díját is elnyerte.

A kiváló eredményeket elérő sportolók edzői is átvehették az egész éves munkájukat megkoronázó elismeréseiket, így az Év edzője-díjat vehette át gyermek korosztályban:

Bozsó István, az egyesület triatlon szakosztályának vezetője és kerékpáros edzője a duatlon és triatlon sportágban, Hajdú László, az egyesület úszóedzője mindkét sportágban, Nagy Viktor, az egyesület atlétika edzője ugyancsak mindkét sportágban.

Az egyesület triatlonistái és edzőik az elért eredmények mellett gőzerővel készülnek a 2019-es megmérettetésekre a duatlon, triatlon és aquatlon sportágakban.

Fotók: A DMTK-KVSE Aquasport Egyesület
 

Kövessen minket a Facebookon is!