Helyi hírek 2018. november 24. 10:00

Élményalapú nyelvoktatás – szakmai nap az ELTE-n

Képgaléria
Élményalapú nyelvoktatás – szakmai nap az ELTE-n
A Móra Ferenc Gimnázium az előző tanévben kapcsolódott be a Széchenyi 2020 Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott „Nyelvtanulással a boldogulásért” EFOP-3.2.14-17. 2017-00001 kódszámú projektbe, amelynek célja a hatékonyabb nyelvtanulási módszerek alkalmazása. A projekt eddigi tapasztalatainak összegzésére és megosztására november 17-én Budapesten, egy szakmai nap keretében találkoztak a nyelvtanárok.

A Móra Ferenc Gimnáziumból hat – a projektben koordináló szerepet vállaló – tanár: Gyöngyösi Imre és Szana Beáta angol nyelv, Dobó Aliz német nyelv, Kiss Gabriella olasz nyelv, Kapusné Iván Orsolya francia nyelv és Sinkó Edit intézményvezető vett részt a szakmai napon Budapesten, az ELTE BTK épületében.



A workshop elsődleges célja az volt, hogy a projektet irányítók és szervezők elmondják, milyen eredményeket hozott a projekt első éve, milyen kihívásokkal kellett szembesülniük és milyen megoldási lehetőségeket látnak a felmerülő problémákra. A nyelvórákat tartó egyetemi hallgatók beszámolói mellett a résztvevőknek lehetősége nyílt arra, hogy csoportokban megvitassák tapasztalataikat, és segítsék egymást a lehetséges problémák megoldásában. A rendezvény kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy a projekt résztvevői megismerhessék egymást, és élményeikkel, tapasztalataikkal segítsék egymás munkáját.

Dobó Aliz német nyelvtanár, projektkoordinátor

Fotó: Móra Ferenc Gimnázium

Kövessen minket a Facebookon is!