• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Összefogás egy közös célért – leány birkózó diákolimpiát rendeztek városunkban
Sport 2018. november 24. 18:00

Összefogás egy közös célért – leány birkózó diákolimpiát rendeztek városunkban

Képgaléria
Összefogás egy közös célért – leány birkózó diákolimpiát rendeztek városunkban
A Magyar Diáksport Szövetség és a Magyar Birkózó Szövetség közös szervezésében leány országos birkózó diákolimpiát tartottak november 24-én a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban. A verseny lebonyolításában és megvalósításában oroszlánrészt vállalt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület, illetve a félegyházi önkormányzat. Serdülő és diák korcsoportban mintegy 180 birkózó lépett szőnyegre, Kiskunfélegyházát nyolc versenyző képviselte.

Az ünnepélyes megnyitón Kiskunfélegyháza polgármestere, Csányi József köszöntötte a megjelenteket. Díszvendégként dr. Réczi László korábbi világbajnok, olimpiai bronzérmes birkózó, illetve Sastin Marianna birkózó világbajnok és Ritter Árpád kétszeres Európa-bajnok volt jelen, valamint Balla László alpolgármester.

A birkózás nemcsak a férfiak sportága, ez most is beigazolódott, mindezt Csányi József polgármester mondta el. Simita Zsolt, a Magyar Birkózó Szövetség szakreferense ezt követően megköszönte a helyi birkózóegyesületnek és a városvezetésnek a rendezvény megvalósítását. Reményei szerint a jövő bajnokai lépnek ma szőnyegre, tette hozzá.

A köszöntőket követően az elmaradhatatlan diákolimpiai eskü következett, amit Szabó Szonja, a Kiskunfélegyházi Birkózó SE korosztályos magyar bajnoka és diákolimpiai bajnoka olvasott fel.

A verseny lebonyolításért Palásti Tibor, nemzetközi bíró, a verseny elnöke felelt.

 

 

Az eredményekről beszámolunk.

 

Kép: Fantoly Márton, Gubu Zoltán

G. Z.  

Kövessen minket a Facebookon is!