Helyi hírek 2014. augusztus 5. 09:00

Tanulással telt a zenei tábor

Képgaléria
Tanulással telt a zenei tábor
Sikeres koncerttel zárult Borsihalmon a fiatal zeneiskolások egyhetes tábora. A táborlakó gyerekek programjának jelentős részét az új darabok tanulása jelentette. A záró előadás vastapsa után azonban nem akadt senki, aki sajnálta volna a gyakorlásra szánt időt.

A táborba 27 növendék jelentkezett. A legfiatalabb még csak szeptemberben kezdi meg általános iskolai tanulmányait, az átlagéletkor pedig 7-8 év között volt. Sokan eddig még nem működtek közre közös zenélésben, voltak olyanok is, akik először játszottak azon a hangszeren, amellyel szerepeltek a kamaradarabok előadásában. Mindezek ellenére örömmel vettek részt a foglalkozásokon, akár egyéni, akár közös volt. Tanáraikkal együtt pedig részt vállaltak a tábor működtetésében is. Segítettek a konyhán terítéssel, és takarítottak.

A tábor zárásakor Kis-Fekete Vilmos táborvezető elmondta, hogy a szülők közül is sokan voltak, akik támogatták mindennapjaikat. Ki eszközökkel, ki élelmiszerrel, ki pedig csemegével járult hozzá a táborozáshoz. A lényeg azonban a szakmai munka volt. Az, hogy a tanárok egy hét alatt többet tudtak foglalkozni növendékeikkel, mint tanítási időben egy hónap alatt. A gyerekek fogékonyak voltak a tanulásra, és boldogok voltak, amikor sikeres koncerttel zárták a tábort.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!