Helyi hírek 2018. november 30. 11:30

Előadás az ízek lélektanáról

Képgaléria
Előadás az ízek lélektanáról
A nemrégiben megalakult Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda programsorozatának első vendége Forgács Attila gasztropszichológus volt, aki Az ízek lélektana címmel tartott dedikálással egybekötött előadást november 28-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A Corvinus Egyetem tanárának előadása előtt Tóth Erzsébet Katalin szociológus, egészségügyi szakmenedzser, az EFI iroda vezetője köszöntötte a megjelenteket és bemutatta az iroda működését, ismertette az igénybe vehető szolgáltatásokat.

Az irodavezető az előadó munkásságát is ismertette. Elmondta, hogy dr. habil. Forgács Attila gasztropszichológust mindig széles látóköre, nyitottsága, az új iránti kíváncsisága és a mindeddig megválaszolatlan kérdések inspirálták az aktuális kutatási témák kiválasztásában. Olyan, mára a szakmai körökben is elterjedt fogalmak, gyakorlatok meghonosításában vett részt neves munkatársaival, mint az apás szülés, rumingin, hospice mozgalmak, tanatológia és pszichoonkológia. Képzeljük csak el milyen inspiratív asztaltársaság lehetett az, amelynek tagjai: Polcz Alaine, dr. Koch Mária, Bagdi Emőke vagy Lampé László voltak. dr. Forgács Attila 2006-ban a Budapesti Corvinus Egyetem leginnovatívabb oktatója, 2013-ban az Év Oktatója címet nyerte el. 

Előadása során dr. Forgács Attila szólt kiskunfélegyházi kötődéséről is. Mint elmondta, édesanyja itt nevelkedett, ennek okán nagyon sokat járt a városban, és ma is úgy érzi, hogy itt mindenki rokona.

A személyes vallomás után megismertette hallgatóságával, hogy mit takar a gasztropszichológia fogalma. A sok érdekesség mellett beszélt az étkezési szokásaink mozgatórugóiról is. Így például arról, hogy mikor eszünk, mennyit eszünk, mit eszünk, milyen ízeket keresünk egy-egy étel elfogyasztásakor és miért pont arra az ízre vágyunk.
 

Kövessen minket a Facebookon is!