Helyi hírek 2014. augusztus 5. 19:25

Meghódították Olaszországot néptáncosaink

Képgaléria
Meghódították Olaszországot néptáncosaink
A kiskunfélegyházi Padkaporos Táncegyüttes és a Petőfiszállási Néptáncegyüttes július végén csodálatos és felejthetetlen olaszországi turnén vettek részt. A táncosok a Pasian di Pratoi néptánccsoporttól kaptak meghívást a Folklorama Fesztiválra. Az olasz és magyar néptáncosok mellett a Belgrádból érkezett táncosok is elnyerték a közönség tetszését. Az öt nap alatt összekovácsolódott nemzetközi csapat minden este más-más városban mutatkoztak be a nagyérdeműnek: Cormonsban, Cassaccoban, Pradamanoban és Faganaban. Minden előadásukat sok szeretettel fogadta és nagy tapssal jutalmazta a közönség.

A vendégszeretetükről híres olasz házigazdák, a kirándulásokról, szórakozásról és városnézésről sem feledkeztek meg, hogy a vendégeknek minél élménydúsabbá tegyék ottlétüket. Így, a vendégcsoportok megcsodálhatták Udine és Cividale del Friuli történelmi központját, sütkérezhettek a Lignanoi tengerparton, valamint részt vehettek egy közös misén a Pasian di Pratoi gyönyörű templomban, ahol a magyar csapat elénekelte a Boldogasszony anyánk nemzeti imánkat. Az öt nap alatt új barátságok születtek és tapasztalatok cserélődtek. A három együttes vezetői ígéretet tettek, hogy az itt létrejött együttműködés tovább folytatódik.

A magyarországi néptáncos csapatok köszönetet mondtak Janech Istvánnak, a Komfort Style Kft ügyvezető igazgatójának, akinek köszönhetően a petőfiszállási és félegyházi táncosok méltóképpen képviselhették kicsiny hazánkat a nemzetközi fesztiválon.

kh.

Kövessen minket a Facebookon is!