Helyi hírek 2014. augusztus 6. 23:00 Forrás: baon.hu

Hercegnőket avattak Kiskunfélegyházán

Hercegnőket avattak Kiskunfélegyházán
Valóra vált néhány kislány álma Kiskunfélegyházán. A hercegnőtanoda elvégzése után ugyanis hercegnővé avatták őket.

A tanodában mindent megtanulhattak, amire egy jól nevelt hercegnőnek szüksége lehet. Az egyhetes táborban a legapróbb részletre is odafigyeltek a szervezők – mondta el Mezei Anett, a tábor ötletgazdája, a Főnix Dance Sportstúdió vezetője.


- Arra törekedtünk, hogy ne csak tánctábort szervezzünk, hanem valami nagyon csajosat, olyat ami a legjobban foglalkoztatja a legfiatalabb korosztályt. Mivel nagyon sok gyerekkel vagyunk körülvéve, jól ismerjük a kislányokat, ezért találtuk ki a párommal - aki táborherceg volt – a hercegnő tanodát - részletezte Anett.

Hangsúlyozta, a legfőbb céljuk az volt, hogy a gyerekek felejthetetlen élményekkel térjenek haza. Arra is gondot fordítottak, hogy a lányok a legfontosabb etikett szabályokat is elsajátítsák. Tanultak tartás- és járástechnikát. Megtanulták, hogyan kell hercegnőnek öltözve bevonulni a vörös szőnyegen egy bálterembe, hogyan kell pukedlizni a herceg előtt, és azt is milyen táncokat illik elsajátítani. Megtanulták, hogy a ruháikhoz, milyen kiegészítőket válasszanak, azokat hogyan kombinálják a táskával, kalappal. Tanultak sminkelni, frizurát készíteni, kézműves foglalkozások keretében pedig koronát és varázspálcát készítettek. A nagyobb lányok kedvéért divatbemutatót is szerveztek.

A tábor ideje alatt a gyerekek több táncot is betanultak, amit a zárónapon szebbnél szebb ruhákba öltözve mutattak be szüleik, nagyszüleik, barátaik előtt. A záró bálon pedig hercegnővé avatták a kislányokat, akik erről oklevelet is kaptak. A frissen felavatott hercegnők varázspálcáikat és koronáikat magukkal vihették, hogy azokkal otthon gyakorolhassanak életük első igazi báljáig.

Fotó: Vajda Piroska

Kövessen minket a Facebookon is!