Helyi hírek 2018. december 18. 10:00

Életműdíjas testnevelő tanár

Képgaléria
Életműdíjas testnevelő tanár
Szakmai elismeréssel jutalmazták Nikolicsné Szabó Erika testnevelő több évtizedes kiváló munkásságát. Pályája, elhivatottsága elismeréseként a Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete Arany Emlékplakettet és dicsérő  oklevelet adott át részére a 150 éve bevezetett, a magyar testnevelést ünneplő országos ünnepségen, december 1-jén.

Erika egész életében tanárnak készült. Egykori testnevelő tanára, Bódi Tivadarné, Éva néni korán felismerte benne az elszántságot és kitartást, így támogatta pályaorientációjában. A Testnevelési Főiskola elvégzése után a félegyházi József Attila Általános Iskola sporttagozatos testnevelőjeként és a Honvéd Sportegyesület atlétikaedzőjeként kezdte pályafutását. Edzői tevékenysége sikerét az is igazolta, hogy diákjai az atlétikai számokból rendszeresen dobogós helyezéseket értek el az országos diákolimpiákon. Később jazz-tánc oktatói képesítést is szerzett, és megannyi lelkes diákkal ismertettette meg ezt a sportágat. Ezt követően a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumba átigazolva folytatta munkáját, ahol kosárlabdacsapatával a szakiskolások kosárlabda országos versenyébe is bejutottak és sikeresen szerepeltek.

Néhány évre Erika életében a tanítás háttérbe szorult egy sikeresen megnyert sportszervezői pályázatot követően. Az önkormányzatnál eltöltött évek alatt a városi sportélet ma is meghatározó versenyeit, emléktornáit indította el és szervezte, mint például a Dánffy Antal Kosárlabda Emléktornát, a Kuchinka Vilmos Úszóversenyt, valamint a Tulit Péter tornaversenyt.

A hivatali munka és a tanítás versenyében a tanítás győzött elsöprő sikerrel, ezért boldogan mondott igent a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Közgazdasági Szakgimnáziuma testnevelő tanári állására, ahol jelenleg is sokat tesz a diákok sikeres sportteljesítményéért, illetve teljes erőbedobással szervezi az idén 15. alkalommal megrendezendő városi kosárlabda emléktornát, ami egykori szeretett tanára, Bódi Tivadarné Éva néni nevéhez fűződik.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!