Sport 2019. január 9. 18:00

Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE

Képgaléria
Rendkívül sikeres évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó SE
Az országos rangsorban 122 szakosztály közül 108 tudott pontot gyűjteni. A félegyháziak 585 ponttal a 23. helyezést szerezték meg úgy, hogy jelenleg diák és serdülő korú versenyzőik vannak. Volt jó tíz évvel ezelőtt egy hasonlóan erős generáció, Szabó Emese EB-ezüstérmessel az élen, de ők abbahagyták a versenyzést és egy rövid hullámvölgy következett utánuk.

A munka nagyon jó úton halad, ez a remek fiatal csapat sikert sikerre halmoz. Van néhány kiemelkedő képességű és szorgalmú gyermek közöttük, akik korosztályukban már a csúcsra jutottak, bár még a pályafutásuk elején járnak.

A lányok mezőnyében kiemelkedik Szabó Szonja. Tavaly töltötte be 13-ik életévét, de a 14-15 évesek között is megnyerte a diákolimpiai és magyar bajnoki címet. Szerepelt a magyar válogatottban a Serdülő Európa-bajnokságon, valamint Aranyjelvényes sportoló minősítést szerzett, ezen kívül kiérdemelte a Jó tanuló-jó sportoló kitüntetést is.

A fiúk között Czakó Zoltán remekelt. Mind a kötött, mind szabadfogásúak között megnyerte a diákolimpiát és a magyar bajnokságot is úgy, hogy tavasszal az 58, ősszel már az 54 kg-osok mezőnyében versenyzett.

A vezető fotón a legeredményesebb versenyzők és edzőik, majdnem teljes létszámban. A fiatalok nyolc országos bajnoki címet, hat ezüstérmet, hat bronzérmet és további helyezéseket értek el. Rekedt-Nagy Réka (legfölül) a szumózók között Európa bajnoki bronzérmet nyert csapatban, egyénileg ötödik lett. 

Az utánpótlás miatt sem kell aggódni, ugyanis számos 5-9 éves apróság ismerkedik az edzéseken a sportággal, akik öregbíthetik Kiskunfélegyháza sportban szerzett hírnevét.

Szabó József edző
Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

 

Kövessen minket a Facebookon is!