Kultúra 2019. január 23. 17:00

Himnuszmondó verseny a könyvtárban

Képgaléria
Himnuszmondó verseny a könyvtárban
Himnuszmondó versenyt szervezett a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Közművelődési Egyesület irodalmi szekciója, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban január 22-én, a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Minden évben más korosztályt céloz meg a kiírás, az idei, 13. alkalommal a középiskolásokon volt a sor. A versenyre Kölcsey Ferenc Himnuszával, illetve Petőfi Sándor egy szabadon választott családi témájú versével lehetett nevezni. Nyolc középiskolás tanuló mérte össze tudását a város középiskoláiból.

A következő eredmények születtek:

Az első helyezést Barna Zsanett Bianka 10. évfolyamos tanuló nyerte el a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Kollégiumából.

A második helyezett lett Seres Réka 11. évfolyamos tanuló a Szent Benedek Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumából.

A harmadik helyen Czakó Vivien 10. évfolyamos tanuló végzett a Szent Benedek Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumából.

A különdíjat Patkós Alexandra 10. évfolyamos tanulónak ítélte oda a zsűri a Szent Benedek Szakgimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumából.

A Móra Ferenc Művelődési Központban, a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezett ünnepségen a verseny helyezettjei közül Seres Réka szavalta el a Himnuszt.

V. B.
 

Kövessen minket a Facebookon is!