Helyi hírek 2014. augusztus 11. 09:00

Lakótelepi anzix

Lakótelepi anzix
Tisztelt Szerkesztőség! Végső elkeseredésembe fordulok Önökhöz, mert bárhová jelzem a problémámat, mindenhonnan elutasítást kapok.

A lakótelepen élek a családommal. Mondjuk úgy, hogy már így is pejoratív képe van az embereknek a lakótelepről, hiszen sokasodik az etnikum, közbiztonság nulla, és effektív éjjelente kóbor kutyák mászkálnak… Lássuk be, elég elhanyagolt része lett már a városnak. Valahogy nem hagy nyugodni a gondolat, hogy este fél 10-kor leviszem a kiskutyám és egy pitbull támad meg minket, vagy a kisebbség a házunk előtt üti le a szomszédom és rabolja ki. Hiába írtam Kapus Krisztián polgármester úrnak, vagy a VSZKSZ vezetőjének Vaszkó József úrnak, süket fülekre találok. Horváth Gábor képviselő úr próbál csak segíteni.




Egyik gócprobléma a véleményem szerint a szoborparkban kialakult áldatlan állapot. Két éve hallgatjuk, hogy tinédzser fiatalok diszkónak használjak a parkot, és akaratunkon kívül is a társasági életükbe csöppenünk. Hallgathatjuk az aktuális roma, illetve popzene színes palettáját, természetesen van, hogy karaoke kiadásban… Tartanak techno estéket is, csak hogy változatos legyen a zenei műveltségünk. Eme zenés kultúresteket természetesen megfejelik azzal, hogy betekintést nyerhetünk eme fiatal „felnőttek” párkapcsolati problémaiba és nemi életébe is, ezen kívül igazán izgalmas kaland-beszámolókkal is „gazdagodhatunk”. Ha már éjfél tájékán megunom, hogy ostoba kislányok hahotázását hallgassam, - hiszen a párkapcsolati estek elmaradhatatlan részét képzik -, hogy a lovagok szívük választottját mulattassák, kihívom a Rend Őreit.

Természetesen nem a TEK-eseket várom, de azért az mégis vérlázító, hogy kikiabálnak a rendőrautóból, hogy: „Halkabban, jó?”! Ez a rendőrség eljárási módja?? Nem érdekli őket, ha ott iszogatnak (úgy tudom, hogy közterületen már egy ideje tiltott az alkoholfogyasztás), ha üvöltöznek, vagy randalíroznak… úgy mennek oda a fiatalokhoz, hogy „Csáó”… Szavakat nem találok arra, hogy a mai fiatalság hová süllyed, illetve arra se hogy egy tucat fiatal miatt ne alhassunk éjszakánként nyugodtan. Én is voltam fiatal és jártam szórakozóhelyekre, sőt… Ittam is, na de nem közterületen, és nem úgy, hogy zavarjak családokat a mulatásommal. Miért kell hagyni, hogy gettót csináljanak a lakótelep e részéből is?

Megoldási javaslatom is volt, mégpedig vagy a rendőrök hatékonyabb fellépése, vagy a park néminemű kivilágítása, amit még engedne a költségvetés - megjegyzem, én nem szökőkutat tettem volna a körforgalomba, bár higiéniai szempontból ez sem volt utolsó, hiszen a pulyáknak van hol fürdőzni, hanem a pályázati önerőt egy közbiztonsági szempontból is releváns fejlesztésre fordítottam volna. Mindent összevetve, engem rettentően bánt a lakótelepen kialakult állapot, én gyerekként itt nőttem fel, és most is itt élek a kisfiammal, ezért látom ezt a rettentő változást, amin szerintem lehetne változtatni, ha felsőbb emberek megmozdulnának és tennék a dolgukat.

Ha például a VSZKSZ a gyepmesternek nem egy befogóhurkot adna munkaeszköznek, hanem komolyabban venné ezt a munkakört is. A mai világban minden második embernek kutyája van már, nem gyereke, tehát lehet nem ártana ellenőrizni a kutyatulajdonosokat. Éjszakánként tucatnyi kutya „beszélget” egymással, ami egy-két órás szerenád után már igencsak zavaró tud lenni. Sajnos nem tudom eldönteni, hogy a nem megfelelő kutyatartás az oka, vagy szimplán csak annyi, hogy már egy háznál több ebet is tartanak. A parkban mindenképpen ellenőrizni kellene a fiatal tudatmódosító szereket is használó tiniket, - napközben járunk le a kisfiammal a parkba, és kis zacskók, sörösüvegek, összetört pezsgős üvegek, csikkek vannak szétdobálva, illetve egy megfelelő bicikliút kialakítása is szüksége lenne.

(Név és cím a szerkesztőségben.)

A panasszal megkerestük Horváth Gábort, a térség képviselőjét, aki elmondta: tudomása van a lakók panaszáról, ami a lakópark mellett az iskola környékét is érinti. A jelzéseket maga is továbbította a rendőrkapitánynak, és hatékonyabb fellépést kért. Ezen túl kísérletet tett egy közbiztonsági szolgálat létrehozására is - amely a problémás időszakokban rendszeres járőrözést tett volna lehetővé, és havi 200 forint költséget jelentett volna háztartásonként - de ez a kezdeményezés kudarcot vallott. A képviselő szerint talán érdemes volna újragondolni a lehetőséget, mert megítélése szerint a lakók panaszainak többségére megoldást jelenthetne. - Őszintén remélem - tette hozzá -, hogy ez az olvasói levél is segít abban, hogy a kérdés nagyobb figyelmet kapjon, és nyugvópontra kerüljön.

Ami pedig a kóbor kutyák befogását illeti - tette hozzá Horváth Gábor - ezt a feladatot június 1-től a Fido Bácsi Közhasznú Alapítvány vette át a VSZKSZ-től (ahogy arról korábban a Félegyházi Közlöny is beszámolt).
 

Kövessen minket a Facebookon is!