Helyi hírek 2019. február 8. 08:30

Körkérdés: Hogyan képzeli el a leendő városközpontot?

Képgaléria
Körkérdés: Hogyan képzeli el a leendő városközpontot?
Szépnek és modernnek, valamint az igényeknek megfelelően praktikusnak képzelik el az itt élők a megújuló városközpontot. A parkosabb és zöldebb környezettől a városkép megújulását várják, aminek a megóvására is gondot kell fordítani a későbbiek során.

Szász Péter (34)

- Örülök neki, hogy modernizálják a főteret, mi tagadás ráfért már a felújítás. Támogatnám, ha a Kossuth utca, vagy annak egy része sétálóközponttá lenne átalakítva. Tudom ez a jövő zenéje és az E5-ös főút miatt nehezen megvalósítható, de más városokban megoldották már és bizonyára a központban lakók is örülnének neki. Zöldebb és családbarátabb környezetet várok az elindult beruházástól. A szökőkutak és a parkosabb környezet remélem sokak tetszését elnyeri majd.

 

Szűcs László (55)

- A modernizációnak hála sokkal több lesz a zöldövezet. A mostani városközpont el volt használva, a beton sok helyen fel volt törve, orra lehetett bukni, ha valaki nem vigyázott. A városképet is átalakítja egy ilyenfajta beruházás. Remélem az itt élők is hasznát veszik, az építkezéssel járó kellemetlenségeket pedig átvészelik.

 

Grudics Edina (48)

- Elkezdődtek a központban a munkálatok, remélem minden az elképzelések szerint alakul. A tavaszi időjárás elvileg kedvez az építkezésnek. Hallottam, de még nem informálódtam a beruházás részleteiről, ezt is megteszem a közeljövőben, hiszen lényeges, hogy kiket és mit érint.

 

Simon Szabolcs (38)

- A városközpont elavult volt és úgy is kezeltük az elmúlt időszakban. Az itt élők már kevésbé vigyáztak rá. Arra számítok, hogy a megóvására is gondot fordítanak majd. Pár éve költöztem csak Félegyházára, nekem furcsa volt a heti kétszeri piaci forgatag, illetve azt is tapasztalom, hogy a központban nagyon sok az átutazó. Amellett, hogy szép lesz, praktikusnak is kell lennie, alkalmazkodva a központban közlekedőkhöz. A projekttel és a látványtervekkel előzetesen elégedett vagyok.

G. Z.
 

Kövessen minket a Facebookon is!