Kultúra 2019. február 7. 16:00

Közkívánatra újra félrelépett a miniszter

Képgaléria
Közkívánatra újra félrelépett a miniszter
Ismét telt ház mellett adta elő február 1-jén Félegyházán A miniszter félrelép darabját a Bugaci Tanyaszínház. A szórakoztató darabban az összecsiszolódott társulat és a jól eltalált szereposztás most is a várt reményeket hozta.

A tavaly márciusi kiskunfélegyházi premiert követően még mintegy nyolcezer néző láthatta a tanyaszínház előadásában a közismert történetet, s miközben már az újabb darab is készül, négy előadás még vár rájuk. A rendező szerint azonban a sok munka árán összehozott színmű megérdemelte a sok előadást.

– A szereposztásban ennél a darabnál is figyelembe kellett venni az adottságainkat, a nemek arányát és a korosztályt, s mivel vannak, akik bármit el tudnak játszani, most merészebben bántunk a karakterválasztással – mondta el Tóth Mariann rendező az előadás után.

– A kétfelvonásos mű, amellett, hogy meglehetősen sok volt a szöveg benne, nem nagyon adott lehetőséget a bakikat áthidaló improvizációra, ezért a szereplőknek jól kellett ismerni a darabot.

A tizedik évadot kezdő Bugaci Tanyaszínházat mára már sok helyen megismerték és rendszeresen visszavárják, előadásaik mindenhol megtöltik a nézőtereket.

– Az emberek szeretik a könnyed kikapcsolódást, s mivel magánemberként nekünk az a célunk, hogy szórakoztassunk, így választásunk a vígjáték, a komédia, vagy a bohózat közül kerül ki. Az idei darabunk is ezt a műfajt képviseli, s a szereplőválogatás és olvasópróbák után, a napokban már a színpadi próbákat kezdjük, s terveink szerint a június végi falunapon, elsőként a bugaci közönségnek mutatjuk majd be.

K. G.

Fotó: Patyi Zoltán - Móra Ferenc Művelődési Központ
 

Kövessen minket a Facebookon is!