Gazdaság 2019. február 5. 13:00 Forrás: agrotrend.hu

Őstermelők, figyelem: fontos határidő közeledik

Őstermelők, figyelem: fontos határidő közeledik
Március 20-áig érvényesíthetik igazolványukat az őstermelők annak érdekében, hogy őstermelői jogviszonyuk folyamatos legyen és az őstermelőként történő értékesítési tevékenységüket idén is jogszerűen folytathassák - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.

Fotó: 123rf

Azok az őstermelők, akik hatályos igazolványuk – ideiglenes vagy kártyaalapú – mellett még nem rendelkeznek a 2019-es adóévre vonatkozó értékesítési betétlappal, annak kiváltását – a jogfolytonosság megőrzése érdekében – 2019. március 20-ig kérelmezhetik.

A március 20-áig történő érvényesítéssel az igazolvány érvényessége 2019. január 1-jéig visszamenőleges, ezáltal biztosítható az őstermelői jogviszony folyamatossága.

A NAK kéri, hogy akik nem a jogvesztő, 2019. március 20-án lejáró határidő miatt szükséges az őstermelői tevékenységével kapcsolatos ügyintézés, illetve a határidőig őstermelőként történő értékesítést sem tervez, ami miatt érvényes igazolvánnyal kellene rendelkeznie, lehetőség szerint a határidő lejártát követően intézze őstermelői igazolványával kapcsolatos ügyeit.

Az ügyfélszolgálati irodák és falugazdászok elérhetőségei itt olvashatók.
 

Kövessen minket a Facebookon is!