Helyi hírek 2019. február 7. 07:30

Plázafotelek lesznek a felújított moziban

Képgaléria
Plázafotelek lesznek a felújított moziban
Tízéves szerződést kötött az önkormányzat a mozi régi-új üzemeltetőjével, a Pannon 2001 Mozgókép Kft-vel. Erről a február 6-i testületi ülésen született döntés.

Reményi Richárd, a kft. ügyvezetője a döntés kapcsán elmondta, hogy a jövőben további fejlesztésekkel szeretné növelni a szolgáltatás színvonalát.

Öt éve, 2014. március 21-én nagy reményekkel indult újra a mozi Félegyházán. Különösen nagy öröm volt ez a helybélieknek annak tükrében, hogy nem sokkal korábban még diszkót akartak csinálni a szépreményű intézményből. A gödöllői mozit üzemeltető, jelentős tapasztalattal rendelkező vállalkozó ismét életre hívta Félegyházán a szolgáltatást, azóta pedig az is nyilvánvalóvá vált, hogy van létjogosultsága az üzemeltetésnek. A félegyháziak szívesen járnak helyben moziba, amit sokan a városias lét alapfeltételének tartanak.

Reményi Richárd – bár öt éve még ismeretlenül került az alföldi kisvárosba – az eltelt időszakban megkedvelte Kiskunfélegyházát. – Ma már félig félegyházinak érzem magam, szívem csücske lett a város és ez a családias hangulatú mozi. Ezért is köszönettel tartozom a megszavazott bizalomért – mondta az üzemeltető.


Reményi Richárd, a Petőfi Mozi üzemeltetője

– Egy kis létszámú, de nagyon jó csapattal dolgozom. Amikor itt vagyok, gyakran beállok jegyet szedni, így már sok emberrel tudtam személyes kapcsolatot kialakítani. Tőlük tudom, hogy a félegyháziak hálásak azért, hogy van helyben egy mozi, ahová eljöhetnek a családok. Ezért nekem a továbbiakban is kiemelten fontos a színvonalas üzemeltetés. Több fejlesztést tervezünk. A használatból eredő amortizáció miatt mára a moziszékek cserére szorulnak, ezért a jövőben a nézőtér átalakítása mellett helyükre komfortosabb plázafotelek kerülnek. Emellett néhány férőhelyet feláldozva a sortávokat is megnöveljük. A következő évek tervei között szerepel a vizesblokkok felújítása és az előtér padlóburkolat cseréje is. Ezzel együtt a várórészben egyedi dizájnt is szeretnénk teremteni.

Reményi Richárd beszámolt arról is, hogy a műsort a helyi igényekhez igazodva továbbra is a legfrissebb filmekre építve állítják össze. A multiplex mozikkal azonos technikai feltételek mellett szeretnék megőrizni a családias hangulatot, a reális helyárakat, és a megszokott kedvezményeket.

K. G. 
Fotó: Kiss Gabriella, Hájas Sándor
 

Kövessen minket a Facebookon is!