Kultúra 2019. február 9. 10:00

Vers- és prózaíró pályázatot hirdet a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány

Vers- és prózaíró pályázatot hirdet a Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány
A pályaművek témája kötetlen. Pályázni lehet eddig még nem publikált művekkel. Pályázhatnak Kiskunfélegyháza és vonzáskörzetének lakói, valamint Bács-Kiskun megye alkotókedvű „tollnokai”. Egy pályázó, csak egy, jeligéhez tartozó pályaművet adhat be, maximum 10 oldalnyi terjedelemben. A formailag hibás, vagy határidő után érkezett pályázatokat nem fogadják el. Beérkezési határidő: március 8-a.

A pályázatok beküldésének módja:

- postai küldeményként - nagy vagy közepes borítékban 3 példányban gépelve kérik. A pályázati példányokra és a boríték külsejére csak jeligét kérnek ráírni (nevet nem!), s lezárt kis borítékba kell tenni a pályázó nevét és címét (egyéb elérhetőségét),

vagy

- e-mailben, az [email protected] címre csatolt fájlként world vagy PDF formátumban. A csatolt pályamű(vek)re szintén a jeligét (név nélkül) kérik ráírni. Külön csatolt dokumentumként kell megadni az elérhetőségeket (név, cím, e-mailcím vagy telefonos elérhetőség).


A pályaműveket az alábbi címre kérik postán beküldeni:

Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány
6100 Kiskunfélegyháza, Kazinczy u. 10-12., vagy [email protected].

A pályaműveket külső és belső szakértői bizottság véleményezését figyelembe véve a kuratórium bírálja el.

Ünnepélyes díjátadás a költészet napján, április 11-én, 17 órai kezdettel a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban lesz, amelyre minden pályázót és érdeklődőt szeretettel várnak. 


Pályadíjak, oklevelek mellett:

I. díj: 20.000 Ft értékű vásárlási utalvány,

II. díj: 15.000 Ft értékű vásárlási utalvány,

III. díj: 10.000 Ft értékű vásárlási utalvány vagy könyvjutalom,

IV. díj: 5000 Ft értékű vásárlási utalvány vagy könyvjutalom.

Ebben az évben Ady Endre (halálának 100. évfordulója alkalmából) tiszteletére is további különdíjat hirdetnek, amelyre Ady-evokáció címmel várják a pályaműveket (szabadon választható műfajokban).

Ezeken kívül Ifjúsági különdíjat is kiadnak, azon pályázók részére, akik nappali tagozaton általános vagy középiskolában tanulnak. Kérik, hogy a jeligéjük mellett az ifjúsági szót is tüntessék fel.


Kiskunfélegyházi Irodalmi Alapítvány Kuratóriuma



 

Kövessen minket a Facebookon is!