Helyi hírek 2019. február 9. 07:30 Forrás: NAV

NAV - Érkeznek az igazolások

NAV - Érkeznek az igazolások
Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és esetleges önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat. Ezek alapján ellenőrizhető az szja-bevallási tervezet és érvényesíthető az adó-visszatérítés, ha a levont adóelőleg meghaladta a fizetendő adót.

A keol.hu beszámolója szerint akinek van ügyfélkapuja, az automatikusan elkészített adóbevallási tervezetet március 15-étől elérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján (www.nav.gov.hu/szja/szja) vagy a kormányzati portálon (www.magyarorszag.hu).

Ha valakinek még nem lenne ügyfélkapu-hozzáférése, a NAV ügyfélszolgálatain és a kormányhivatalokban pár perc alatt regisztrálhat.


Aki mégsem szeretne ügyfélkaput nyitni, az március 18-áig idén is kérheti a NAV-tól a tervezet postázását az alábbi módokon:

- SMS-ben a +36 30 344 4304-es telefonszámon (az üzenetben meg kell adni az adóazonosító jelet és a születési dátumot a következők szerint: SZJA{szóköz}adóazonosítójel{szóköz}ééééhhnn),

- a NAV honlapján elérhető űrlapon (www.nav.gov.hu/eszja/eszja), vagy formanyomtatványon (BEVTERVK),

- levélben, kötetlen formában (adóazonosító jel és születési dátum megadásával),

- a NAV telefonos tájékoztató rendszerein keresztül (NAV Infóvonal: 1819 és ÜCC: +36-80-20-21-22),

- valamint személyesen a NAV ügyfélszolgálatain.

A postázni kért tervezeteket a NAV tértivevényesen, április 30-áig küldi el az igénylőknek. Aki elmulasztja a március 18-ai határidőt, már csak személyesen, az ügyfélszolgálatokon kérheti a papíralapú tervezetet.


 

Kövessen minket a Facebookon is!