Kultúra 2019. február 8. 13:00

Nyugdíjasként lett elismert fafaragó

Képgaléria
Nyugdíjasként lett elismert fafaragó
A fának lelke van címmel nyílt tárlata a félegyházi születésű Zsibrita Zoltán fafaragónak február 6-án, a Móra Ferenc Művelődési Központban. A művészt Kovács-Csonka Szilvia igazgató mutatta be és ajánlotta alkotásait a tárlatlátogatók figyelmébe. A megnyitót Vas László tekerőlantos játéka tette hangulatossá.

Zsibrita Zoltán ízig-vérig kiskunfélegyházi. 1938-ban született Félegyházán, gyermekéveit itt töltötte. Tanulmányai befejezése után az Április 4. Gépipari Művekben kezdett el dolgozni, a cég megszűnése után a jogutód vállalattól ment nyugdíjba.

Gyermekkora óta kötődött a fához. Mindig élvezte a friss fa illatát, de élete úgy alakult, hogy csak nyugdíjas korában vette kézbe a faragókést, amelyet 10 éve használ álmai megjelenítéséhez. Művei az egyszerű emberek életéhez és a pásztorélethez kapcsolódnak elsősorban. Ma már egyre több kiállító teremtől kap meghívást önálló bemutatkozásra. Faragásait Magyarországon kívül már sok külföldi országban is ismerik – mondta el bevezetőjében Kovács-Csonka Szilvia.

A kiállítás február 26-ig látogatható a művelődési központ aulájában.
 

Kövessen minket a Facebookon is!