Egészségügy 2019. február 12. 13:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kórház

Humánerőforrás-fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórház telephelyein

Humánerőforrás-fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórház telephelyein
A megyei kórház valamennyi telephelyét érintő fejlesztéssel az intézményi hiányszakmákban orvosi és szakdolgozói létszámbővítés történt.

Fotó: Fantoly Márton

A 2017 júliusában indult projekt célja az intézményen belül a hiányszakmáknak minősülő munkakörök számának csökkentése volt. A sikeres pályázat nagymértékben hozzájárult az intézmény telephelyein történt jelentős mértékű infrastrukturális beruházások humánerőforrással történő kiszolgálásához. A projektnek köszönhetően az egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés az orvosszakmai és a szakdolgozói területen is megvalósult. A projektben az intézmény telephelyeire összesen 30 szakdolgozót és orvost vettek fel a hiányszakmáknak minősülő munkakörökbe. A projektet az Európai Szociális Alap 148.74 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette.

A fejlesztés eredményeként a kórház kecskeméti telephelyén az intenzív terápiás, belgyógyászati, sebészeti, onkoradiológiai és patológiai osztályokon bővült az orvosi, illetve szakdolgozói létszám. Intézményi szinten új ellátási formaként sztómaterápiás mobil team-et alakítottak ki, amely ápoló, mentálhigiénés szakápoló és dietetikus képesítésű tagokból áll. Az intézmény kalocsai telephelyén a sürgősségi ellátás szakdolgozói fejlesztése valósult meg. A kiskunfélegyházi telephelyen az egynapos sebészeti részlegen történt ápoló, diplomás ápoló és műtős szakasszisztens létszámfejlesztés. Ezzel az intézmény valamennyi telephelyén sikerült az ellátási létszám feltételeit javítani.

Az intézmény a projekt fenntartási időszaka után is számít a bevont munkatársak magasszintű szakmai munkájára és hivatástudatára. A fejlesztéssel javult a kórházban folyó betegellátás minősége és biztonságossága.



 

Kövessen minket a Facebookon is!