Egészségügy 2019. február 16. 10:00 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Mérséklődött az influenzajárvány

Mérséklődött az influenzajárvány
A 6. héten a háziorvosok jelentése alapján a Bajai, a Kalocsai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak illetékességi területén fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, összesen 735-en. Az adatok alapján megyei szinten továbbra is magas az influenzaaktivitás. Influenzaszerű megbetegedések közösségi halmozódásáról egy alkalommal érkezett bejelentés a megye területéről.

A betegek kor szerinti megoszlása a következő:

  • 236 fő (32,11%) 0-14 éves gyermek,
  • 205 fő (27,89 %) 15-34 éves fiatal felnőtt,
  • 213 fő (28,98 %) 35-59 éves kor közötti felnőtt,
  • 81 fő (11,02 %) 60 éven felüli.


A Bajai Szent Rókus Kórházban január 30-ától, a Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti telephelyeiben február 5-étől, kiskunfélegyházai telephelyén február 7-étől, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban február 8-ától van teljeskörű látogatási tilalom.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház kecskeméti telephelyén és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban az alábbi két esetben tekintenek el a látogatási tilalomtól:

- Súlyos állapotú beteget az osztályvezető írásos engedélyével egy hozzátartozó látogathat.

- Az ún. apás szülések esetén csak olyan édesapa tartózkodhat a szülőszobán, aki írásos igazolást visz arról, hogy az influenza elleni védőoltást felvette és emellett a kórlapban aláírásával igazolja, hogy influenzára vagy influenzaszerű megbetegedésre utaló tünete nincs. A bejegyzést a szülést vezető orvosnak is el kell látni aláírásával és az édesapa panaszmentes állapotáról meg kell győződnie.


 

Kövessen minket a Facebookon is!