Helyi hírek 2014. augusztus 11. 18:20

Arcok a városból

Arcok a városból
Sokan ismerik Félegyházán, és nem csak akkor találják meg, ha sürgős segítségre van szükségük. Bemutatjuk Tóth Csaba vállalkozót, a szelíd motorost.

Olyan vállalkozó ajánlott bemutatásra, aki szintén szerepelni fog az Arcok a városból c. sorozatban. Azt mondta, hogy kevés olyan embert ismer, akire mindig lehet számítani.

– Édesapám kezdte a vállalkozást, még 1968-ban, én tulajdonképpen belenőttem a szakmába – meséli Tóth Csaba (44) –, aztán ’95-től új formában, új cégként folytattuk, de családi vállalkozásként, apa és fia. Édesanyám a könyvelésben segít, így teljes a kör.

A vízszivattyúról vannak ugyan elképzeléseim, de nem biztos, hogy felismerném. Mivel foglalkoztok?

– A talajszint alatti rétegekből felhozza és továbbítja a vizet, ez a gépi szivattyú. Kutakkal, automata és kézi öntézéssel kapcsolatos termékeket és alkatrészeket forgalmazunk, tehát kiválasztja az érdeklődő és megvásárolhatja, összeépítjük, telepítésre készen, de más telepíti. Ezen túl a szervizeléssel foglalkozunk garanciális időben, és annak lejárta után is.

Ez elég szezonálisan hangzik.

– Igen, márciustól szeptemberig tart az öntözés, és a vízszivattyúk időszaka. A másik szezonban, télen a fűtéskeringető rendszer a sláger. Még idesorolható a cégek gépparkjának szervizelése.

Mit jelent az, amit hallottam, hogy megtalálnak, akiknek sürgős segítségre van szükségük?

– Karácsony másnapján is előfordult már, hogy dolgozni kellett. Mert ha meg kell csinálni valamit, ami nem folyik, akkor indulok. Falun, tanyavilágban, ha 1000 liba nem kap vizet, azt a gondot nem is érthetik meg mások, csak akik állatokkal foglalkoznak. Ilyenkor azonnali segítség kell. Nem 8-tól 16-ig munka a miénk.

Mikor van idő nyaralásra?

– Hétvégenként, ősszel, hosszú ünnepek alkalmával azért 2-3 napra sikerül eljutni.

Mivel telik ilyenkor a jól megérdemelt szabadidő?

– Motorozással. Túrázás a hegyekben, baráti társasággal, minél több magyarországi helyet felkeresve. A Kiskun Motoros Klub feloszlott ugyan, de azért összetartunk.

Száguldozás?

– Nem, a túrázás nem arról szól. Szeretek odaérni, ahová elindulok, inkább korábban kell felkelni. A szép magyar tájak – Őrség, Bakony, Kékes és még sorolhatnám – mellet bejártuk már Erdélyt is A-Z-ig, és nagyrészt Szlovákiát is. A motoros kirándulások után aztán megint a másfajta gépek következnek, a szivattyúk, így kerek az élet – fejezte be a beszélgetést Tóth Csaba.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!