Program 2019. március 8. 16:00

Egészségfejlesztő nap a Félegyházi Termál Parkfürdőben

Képgaléria
Egészségfejlesztő nap a Félegyházi Termál Parkfürdőben
A Félegyházi Termál Parkfürdő is csatlakozott a Dél-Alföldi Gyógy- és Termálfürdők Közhasznú Egyesülete és a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság által szervezett programsorozathoz. A március 10-ei rendezvény részleteiről Kelemen József fürdővezetőt kérdeztük.

– Kiket várnak az eseményre?

– A Mozgás legyen a gyógyszered! program a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztését célozza, de a programok között található a gyermekek részére is foglalkozás, így az egész családnak élményt nyújtó fürdőnapot hoztunk létre.

– Milyen programmal készülnek?

– A projekt keretében együttműködő szakemberek hasznos életviteli tanácsokkal, az egészség megőrzését szolgáló mozgásformákkal, a testi és szellemi felüdülés lehetőségeivel ismertetik meg a résztvevőket. Március 10-én, vasárnap 13 és 16 óra között várjuk az érdeklődőket a Félegyházi Termál Parkfürdőben. A rendezvény ideje alatt félárú belépőjeggyel látogatható a fürdő, és ezzel bárki kipróbálhatja a víz alatti tornát, a víz alatti nordic walkingot, a víz alatti kerékpározást, részt vehet a vizes sportvetélkedőn, vagy akár a szaunaszeánszon. Eközben az előtérben térítésmentesen igénybe vehető foglalkozások lesznek, így például táplálkozási tanácsadás, fül-orr-gégészeti szűrővizsgálat, életviteli klub. A strand füves részén pedig íjászbemutatóval várjuk a látogatókat.

– Mit szeretnének elérni az egészségfejlesztő nappal?

– A változatos programokkal szeretnénk bemutatni, hogy a fürdő mennyi egészséges mozgási lehetőséget kínál. Közismert, hogy a vízben végzett mozgás egészségesebb bármely, a szárazföldön végzett tevékenységnél, hiszen a víz felhajtó ereje csökkenti a testre ható nehézségi erőt és így a mozgás könnyebb, az ízületeket kevésbé terheli, viszont – és ez a legfontosabb – a víz ellenállása nagyobb munkára készteti az izomzatot. Nemcsak fürdővezetőként, hanem egészségfejlesztő és rekreációszervező szakemberként is célom, hogy a rendezvénnyel bemutassuk a félegyházi közönségnek, hogy az úszás és a vízi sportok minden korosztály számára a legideálisabb mozgásformát jelentik és más sportok kiegészítője lehet. Hogy egy példát említsek, a testépítők számára heti 2-3 alkalommal végzett 20-30 perces úszás és 15-20 perces termálvizes áztatás az izomzat gyorsabb regenerálódását, ezáltal nagyobb izomtömeget eredményez. Szerencsések a félegyháziak, hogy ilyen tiszta és sok kikapcsolódási lehetőséget nyújtó strandfürdőjük van, mint a Félegyházi Termál Parkfürdő. Éljenek vele!

A program ideje alatt féláron megváltott jegyekkel a fürdőző zárásig tartózkodhat a létesítményben. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.
 

Kövessen minket a Facebookon is!