Helyi hírek 2014. augusztus 12. 10:30

Színvonalas képzések a Szent Benedek Iskolában

Színvonalas képzések a Szent Benedek Iskolában
A 2014/2015-ös tanévről kérdeztük a Szent Benedek Iskola (PG) vezetőjét, Rokolya Csabát: Milyen szakmákat kínálnak az érettségizett fiatalok számára?

– A korábbi évekhez hasonlóan a következő tanévben is a gépgyártástechnológiai technikus, illetve informatikai hálózattelepítő és –üzemeltető szakmákat fogjuk indítani. A technikus képzés 2, az informatikai pedig 1 éves, amennyiben a jelentkező rendelkezik valamilyen informatikai előképzettséggel. Mindkét képzés esetén a gyakorlati oktatás az iskola tanműhelyében történik.

– Milyen egyéb képzéseken vehetnek részt a jelentkezők?

– Az elmúlt években több kedvezőtlen törvényi változás is bekövetkezett, melyekre igyekszünk reagálni. Ennek megfelelően tervezzük a korábbi gépipari minőségellenőr képzésnek megfelelő tanfolyam beindítását, illetve a CNC-gépkezelő OKJ-s képzés bevezetése is folyamatban van. Az informatikus tanulók a CISCO CCNA Discovery képzésen vehetnek részt. Ezek mellett AutoCAD/Inventor, FESTO és egyéb képesítéseket is szerezhetnek a nálunk tanulók.

– Az idősebbek számára is kínálnak képzéseket?

– Igen, szeptembertől esti tagozaton elindítjuk a 2 éves gépgyártástechnológiai technikus képzést. A sikeresen vizsgázók lehetőséget kapnak majd a CNC-gépkezelő OKJ-s szakma megszerzésére is.

– Hogyan alakult a 9. évfolyamosok beiskolázása a Szent Benedek Iskolában?

– Továbbra is népszerűek a két tanítási nyelvű képzéseink, amelyeken a gépészet és az informatika szakmai ismeretek oktatása mellett, igen magas szinten folyik a nyelvi képzés is. Bizonyíték erre a sok megszerzett közép-, illetve felső fokú nyelvvizsga bizonyítvány. Természetesen a gépészet és az informatika ágazatban is indítunk 4 éves osztályokat, illetve szeptembertől az automatika osztállyal bővítjük képzési kínálatunkat.

– Van-e még lehetőség bekerülni ezekbe az induló osztályokba?

– Intézményünk a rendkívüli felvételi eljárás keretében minden 9. évfolyamos, illetve szakképzős osztályba fogad még diákokat.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!