Kultúra 2019. március 5. 13:00

Könyvtársarok – Ingyenes képzések a városi könyvtár szervezésében

Könyvtársarok – Ingyenes képzések a városi könyvtár szervezésében
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár nyertes pályázatának köszönhetően áprilisban újraindítja a tavalyi évben már sikeresen megszervezett, több, kis létszámú képzését, amelyek az egész életen át tartó tanuláshoz biztosítják a hozzáférést a hagyományos képző intézményekből kiszoruló használói rétegek számára.

A Németh Nyelviskola szakkör formájában, heti rendszerességgel megvalósuló kezdő angol nyelvi képzése lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők egy idegen nyelvet megismerjenek és elsajátítsanak. A tankönyvet, munkafüzetet és szótárat a könyvtár biztosítja.

Dr. Domján Mihály tanácsadó szakpszichológus, családterapeuta a kismamák részére pszichológiai tréninget tart havonta egyszer, hétköznap 2 órában.

A Tarjányi Xénia művésztanár vezette színe-java klub havonta egy alkalommal, szombati napon várja az érdeklődőket közös színezésre. Ez a stresszmentes tevékenység megnyugtatja az agynak azt a részét, amely a félelemérzetért felelős, segíti a fókuszálást, javítja a koncentrációs képességet és fejleszti a kreativitást.

Az egy éven át tartó ingyenes képzésekre várják a gyeden, gyesen lévők, gyermeküket igazoltan egyedül nevelő szülők, alacsony végzettségűek, szakképzettséggel nem rendelkezők, munkanélküliek, fogyatékossággal élők és a megváltozott munkaképességűek jelentkezését.

További információkért látogasson el a könyvtárba, tájékozódjon telefonon (76/461–429/15-ös mellék) vagy e-mailben ([email protected]).




 

Kövessen minket a Facebookon is!