Kultúra 2019. április 6. 10:00

Szuperprodukció a Városalapítók Napján

Képgaléria
Szuperprodukció a Városalapítók Napján
Félegyházára hozza legújabb produkcióját, a Gyöngyhajú lány balladája című musicalt az ExperiDance. Magyarország egyik legnépszerűbb táncegyüttese – amelyet 2008-ban Sanghajban a világ tíz legjobbja közé választották – a városi sportcsarnokban lép fel. A kulturális örömhírt Csányi József polgármester közölte lapunkkal. Minden bizonnyal ez a legnagyobb szuperprodukció, amit valaha bemutattak a városban.

A musicalek alfája és omegájaként aposztrofált látványos előadáson 24 ExperiDance táncművész, valamint 5 kiváló musicalszínész lép színpadra, és 21 olyan örökifjú Omega-sláger csendül fel, mint például a Trombitás Frédi, a Régi csibészek, az Ezüst eső, a Petróleumlámpa, vagy a Gyöngyhajú lány. A történet középpontjában egy fiatal lány felnőtté válása és első nagy szerelmi csalódása áll, amin keresztül megidéződnek a Balatonpart, és a tó ősi mitikus legendái. A koreográfia Román Sándor munkáját dicséri.

Aki látott már akár részletet is az ExperiDance Tánctársulat nagyszabású és látványos produkcióiból, az nem csodálkozik a műfajhoz képest is kiemelkedő közönségérdeklődésen. A nemzetközileg is elismert társulat – ahogy a wikipedia írja – a magyar néptánchagyományt újszerű megfogalmazásban, közismert nemzetközi és kortárs táncokkal ötvözve, modern színpadi formában és magas művészi színvonalon törekszik népszerűsíteni.

Az előadás május 22-én, szerdán 19 órakor lesz, a városi sportcsarnokban. Jegyek 4.000 forintos kedvezményes áron vásárolhatók a Móra Ferenc Művelődési Központban és a Tourinform Irodában. (A produkció jegyára Budapesten a félegyházi árnak akár a többszöröse is lehet. Ezt az önkormányzat és a P&P támogatása teszi lehetővé.)

Csányi József – mint elmondta – maga is nagy izgalommal várja a rendezvényt. – Örömmel tölt el, hogy ilyen színvonalas, igényes kultúrát képviselő, mégis szórakoztató programelemmel ünnepelhetjük a Városalapítók Napját idén. Nagyon hosszú, komoly egyeztetések előzték meg a bejelentést, de ma már büszkén mondhatom: a félegyházi közönség maradandó élményre készülhet. És erre az ExperiDance szuperprodukcióján túl is számos jó oka lesz a rendezvény látogatóinak, de erről további részleteket még nem árulhatok el – szögezte le a polgármester.


 

Kövessen minket a Facebookon is!