Program 2014. augusztus 13. 13:15 Forrás: kecskemetihir.hu

IV. Tőserdei Lovasnap

IV. Tőserdei Lovasnap
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tőserdei Lovasnap és Huszártalálkozó, valamint a „Háztájit az asztalra! Térségi tanyai termék- és kézműves vásár” 2014. augusztus 16-án.

A szervezők Lakitelek-Tőserdőn 10:00 órától termelői- és kézműves vásárral, hagyományőrző és lovas programokkal., látványos bemutatókkal, gyermek lovagoltatással, valamint ügyességi versenyekkel várják a kedves érdeklődőket. Huszárok és dámalovasok látványos műsora, valamint a huszár hagyományok bemutatása egy régi, romantikus világba kalauzolja a közönséget.

A Hagyományőrző Lovasok által szervezett „Ki a legény és a leány a talpán?” című tréfás gazdaversenyre 5 fős csapatoknak (4 férfi és 1 nő) még lehet jelentkezni a 76/449-034 telefonszámon.A csapatok olyan embert próbáló feladatok keretében mérettethetik meg magukat, mint az asszony tologatása talicskákban, fejés, rönk és szénapakolás, vízhordás, valamint lovaskocsi pályán való végigtolása. Ügyességet, erőt és humorérzéket kívánnak a feladatok, nagyszerű versenyre számítanak a szervezők.

A rendezvény egész időtartama alatt ízletes tanyai termékek, helyi- illetve térségi kézművesek portékái várják a kedves vásárlókat. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett „Háztájit az asztalra! Térségi tanyai termék- és kézműves vásár” széles kínálatot sorakoztat fel a térségi termékek legjavából. A gazdák házias ízekkel várják a kedves vásárlókat, akik ígérik, hogy füstölt húsárúból, kecskesajtból, házi készítésű lekvárokból, fajtamézekből, bio zöldség- és gyümölcsökből, fürj tojásból nem lesz hiány.

Az este folyamán a színpadon fellép Gárgyán Ildikó énekes és a Hungariddim együttes. Találkozhatnak az érdeklődők a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekarával is, akik korhű művekkel készülnek a huszárok felvonulására.

Este 21.00-kor a kilátónál egy kis történelmi színjátékra invitálják a vendégeket. A Nándorfehérvári diadal emlékét idézik meg zenével, prózával, csónakokkal, fáklyákkal. Látogasson el a rendezvényre, töltsünk együtt egy kellemes napot.

2014. augusztus 16. és 20. között zajlik a térségben a Tiszavilág Fesztivál, melynek a Lovasnap is része. Tiszakécske, Tiszaalpár, Tiszaug, Tiszasas, Szentkirály és Lakitelek szervezte egy műsorfüzetbe a saját programjait, így ebben az öt napban nagyon sok rendezvényt élvezhetnek a környékre látogatók. Kiállítások, könnyű és komolyzenei programok, vízi és szárazföldi versenyek, utcabál, kézműves események kerültek be az ajánló füzetbe. A kész programok elérhetőek a www.lakitelek.hu oldalon.


A hétvégi Huszártalálkozó programja
 

2014. augusztus 15. péntek

17.00-tól Érkezés, a huszár tábor felépítése a megadott területen. A táborhely elfoglalása, vacsora és némi mulatság, táncház népzenészekkel.

 

2014. augusztus 16. szombat

09.00-11.00-ig Közhírelés, toborzó a településen
11.00-14.00-ig Puszták népe – ügyességi verseny A Magyar Vándor-Ló Egyesület ügyességi versenye
12.30-14.00-ig Ebéd
14.00 A hagyományőrzők szervezésében Gazdaverseny (kocsi tolás, rakodás vasvillával, stb)
15.45 Lóra szállás, felkészülés az elöljáró érkezésére
16.00 Elöljáró fogadása, a lovak áldása
16.20 A verseny eredményhirdetése
16.30 Karüsszel
16.45 Kishuszár toborzó
18.00 Közönségtalálkozó
18.30 Lovak pihenőre vezetése
19.00 Vacsora
19.30 Gárgyán Ildikó és barátai koncert
20.30 Emlékezés a Nándorfehérvári diadalra – történelmi színjáték
21.30 Hungariddim koncert

A nap folyamán lovaglási lehetőség, valamint lovas kocsis kocsikázás a helyszínen.

 

2014. augusztus 17. vasárnap

A nap folyamán tereplovaglás, lóúsztatás, szabad program, délután 14.00-tól hazautazás.

 

Kövessen minket a Facebookon is!