Program 2014. augusztus 13. 13:15 Forrás: kecskemetihir.hu

IV. Tőserdei Lovasnap

IV. Tőserdei Lovasnap
Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Tőserdei Lovasnap és Huszártalálkozó, valamint a „Háztájit az asztalra! Térségi tanyai termék- és kézműves vásár” 2014. augusztus 16-án.

A szervezők Lakitelek-Tőserdőn 10:00 órától termelői- és kézműves vásárral, hagyományőrző és lovas programokkal., látványos bemutatókkal, gyermek lovagoltatással, valamint ügyességi versenyekkel várják a kedves érdeklődőket. Huszárok és dámalovasok látványos műsora, valamint a huszár hagyományok bemutatása egy régi, romantikus világba kalauzolja a közönséget.

A Hagyományőrző Lovasok által szervezett „Ki a legény és a leány a talpán?” című tréfás gazdaversenyre 5 fős csapatoknak (4 férfi és 1 nő) még lehet jelentkezni a 76/449-034 telefonszámon.



A csapatok olyan embert próbáló feladatok keretében mérettethetik meg magukat, mint az asszony tologatása talicskákban, fejés, rönk és szénapakolás, vízhordás, valamint lovaskocsi pályán való végigtolása. Ügyességet, erőt és humorérzéket kívánnak a feladatok, nagyszerű versenyre számítanak a szervezők.

A rendezvény egész időtartama alatt ízletes tanyai termékek, helyi- illetve térségi kézművesek portékái várják a kedves vásárlókat. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület által szervezett „Háztájit az asztalra! Térségi tanyai termék- és kézműves vásár” széles kínálatot sorakoztat fel a térségi termékek legjavából. A gazdák házias ízekkel várják a kedves vásárlókat, akik ígérik, hogy füstölt húsárúból, kecskesajtból, házi készítésű lekvárokból, fajtamézekből, bio zöldség- és gyümölcsökből, fürj tojásból nem lesz hiány.

Az este folyamán a színpadon fellép Gárgyán Ildikó énekes és a Hungariddim együttes. Találkozhatnak az érdeklődők a Lakiteleki Önkéntes Tűzoltó Egyesület Tűzoltózenekarával is, akik korhű művekkel készülnek a huszárok felvonulására.

Este 21.00-kor a kilátónál egy kis történelmi színjátékra invitálják a vendégeket. A Nándorfehérvári diadal emlékét idézik meg zenével, prózával, csónakokkal, fáklyákkal. Látogasson el a rendezvényre, töltsünk együtt egy kellemes napot.

2014. augusztus 16. és 20. között zajlik a térségben a Tiszavilág Fesztivál, melynek a Lovasnap is része. Tiszakécske, Tiszaalpár, Tiszaug, Tiszasas, Szentkirály és Lakitelek szervezte egy műsorfüzetbe a saját programjait, így ebben az öt napban nagyon sok rendezvényt élvezhetnek a környékre látogatók. Kiállítások, könnyű és komolyzenei programok, vízi és szárazföldi versenyek, utcabál, kézműves események kerültek be az ajánló füzetbe. A kész programok elérhetőek a www.lakitelek.hu oldalon.


A hétvégi Huszártalálkozó programja
 

2014. augusztus 15. péntek

17.00-tól Érkezés, a huszár tábor felépítése a megadott területen. A táborhely elfoglalása, vacsora és némi mulatság, táncház népzenészekkel.

 

2014. augusztus 16. szombat

09.00-11.00-ig Közhírelés, toborzó a településen
11.00-14.00-ig Puszták népe – ügyességi verseny A Magyar Vándor-Ló Egyesület ügyességi versenye
12.30-14.00-ig Ebéd
14.00 A hagyományőrzők szervezésében Gazdaverseny (kocsi tolás, rakodás vasvillával, stb)
15.45 Lóra szállás, felkészülés az elöljáró érkezésére
16.00 Elöljáró fogadása, a lovak áldása
16.20 A verseny eredményhirdetése
16.30 Karüsszel
16.45 Kishuszár toborzó
18.00 Közönségtalálkozó
18.30 Lovak pihenőre vezetése
19.00 Vacsora
19.30 Gárgyán Ildikó és barátai koncert
20.30 Emlékezés a Nándorfehérvári diadalra – történelmi színjáték
21.30 Hungariddim koncert

A nap folyamán lovaglási lehetőség, valamint lovas kocsis kocsikázás a helyszínen.

 

2014. augusztus 17. vasárnap

A nap folyamán tereplovaglás, lóúsztatás, szabad program, délután 14.00-tól hazautazás.

 

Kövessen minket a Facebookon is!