Helyi hírek 2019. március 14. 13:00

Az ország legjobb kőművesei között vannak a félegyházi diákok

Az ország legjobb kőművesei között vannak a félegyházi diákok
A szakmák olimpiájának is nevezett nemzetközi versenyen két félegyházi diák képviselte megyénket a kőműves tanulók megmérettetésében. Mindketten a legjobb tíz között végeztek.

Fotó: Vajda Piroska - Petőfi Népe

Két félegyházi diák, Dobák József és Harkai Tibor képviselte Bács-Kiskun megyét a közelmúltban Pécsen megrendezett WorldSkills Szakmai Világbajnokság Nemzeti középdöntőjében. Mindkét kőműves tanuló magas szintű szaktudásáról tett tanúbizonyságot – tájékoztatta honlapunkat Vidéki Attila felkészítőtanár. Elmondta, a szakmák olimpiájának is nevezett nemzetközi verseny több mint hat évtizedes múltra tekint vissza. Célja a szakmájukban tehetséges és elhivatott fiatalok felkarolása, elismertetése nemzetközi szinten - számolt be a versenyről a baon.hu

A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola idén először delegált kőműves tanulókat erre a versenyre. A középdöntő célja az volt, hogy kiválassza azt a fiatal kőműves szakembert, aki képviselheti Magyarországot a világbajnokságon, amelynek az oroszországi Kazany ad otthont és ahol augusztus 29. és szeptember 3. között 50 versenyszámban, 72 ország több mint 1000 fiatal szakembere méri össze tudását, hogy eldöntsék ki a legjobb ápoló, villanyszerelő, informatikus vagy éppen kőműves – részletezte Vidéki Attila.

A félegyházi felkészítő tanártól azt is megtudtuk, hogy a középdöntőt háromnapos felkészítés előzte meg Pécsen, ahol gyakorlati feladatokon keresztül ismertették meg a fiatalokat a szigorú értékelési szempontrendszerrel. A verseny két napos volt, ez idő alatt két, nagyon összetett dísztégla-falazási feladatot kellett a tanulóknak elkészíteniük, mindösszesen kilenc óra alatt. A félegyházi diákok méltán megállták a helyüket az erős mezőnyben. Harkai Tibor hatodik, míg Dobák József a kilencedik helyezést szerezte meg országos szinten.

 

Kövessen minket a Facebookon is!