Helyi hírek 2014. augusztus 13. 17:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Rablás miatt nyomoznak

Rablás miatt nyomoznak
Mint arról a hét végén már beszámoltunk, egy Kecskeméten történt rablás sértettjét keresi a rendőrség. A nyomozó hatóság N. Ferenc kiskunfélegyházi lakos ellen folytat büntetőeljárást.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2014. augusztus 9-én 12 óra 30 perc körüli időben a Kecskemét, Dózsa György út 22. szám előtti járdán, a zebra közelében egy 60 év körüli hölgynek a kerékpárja csomagtartójából megpróbálta elllopni a táskáját, amely azonban a kerékpár valamely alkatrészében megakadt, ezért azt onnan kivenni nem tudta.

A nővel ekkor dulakodni kezdett és a táska megszerzése érdekében próbálta őt eltaszítani, illetve a táskáját erőszakkal, jogtalanul eltulajdonítani, melynek pántját időközben a sértett is megfogta és azt nem engedte el. Ennek következtében, illetve az időközben a sértett segítségére siető járókelők miatt, menekülni kezdett kerékpárjával, azonban az eseményt korábban észlelő személyek elfogták és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

A sértett a rendőrség helyszínre érkezését megelőzően távozott a helyszínről, azonosítása érdekében a következő információk állnak rendelkezésünkre:

- kb. 60 év körüli, 165-170 centiméter magas, átlagos testalkatú, szőke félhosszú/ hosszú hajú hölgy, aki a cselekmény időpontjában fehér hosszú ruhát viselt,

- az eltulajdonítani kívánt táska, nagyméretű, fehér színű, - a sértett által tolt kerékpár csomagtartója fekete színű, rajta egy összecsukott állapotban lévő babakocsi volt rögzítve.

A rendőrség kéri, hogy a bűncselekmény sértettje, illetőleg aki a rablás időpontjában az előbb leírt helyszínen tartózkodott, és látta annak bekövetkezését, vagy az ismeretlen sértettről, a rablásról bármilyen információval rendelkezik jelentkezzen a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán, vagy hívja – munkaidőben - a 76/484-684 telefonszám 34-90 mellékét, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8 -16, p: 8 -13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
 

Kövessen minket a Facebookon is!